ENEL se laudă cu investiții de fițe în Italia. Clienții din România au ajuns bătaia lor de joc

enel

Compania ENEL a trimis, astăzi, un comunicat de presă prin care anunță investiții importante în Taormina, Italia, acolo unde se întâlnesc, în această perioadă, principalii lideri ai lumii.

”Mobilitatea pășește într-o eră mai sustenabilă și mai eficientă. Maturitatea tehnologiilor de stocare a energiei, răspândirea tot mai mare a surselor de energie regenerabilă și a rețelelelor inteligente de distribuție, alături de provocările lansate de schimbările climatice, transformă mașina electrică în emblema mobilităţii noului mileniu. Enel, cu abordarea sa „Open Power“, în care inovația și sustenabilitatea sunt elementele-cheie care stau la baza grupului şi a strategiei sale de business, joacă un rol fundamental în zona de e-mobility.”, spun reprezentanții de PR ai Enelului

Din acest motiv, Enel este prezent la summit-ul G7 din Taormina cu două inițiative în zona de mobilitate electrică: prima iniţiativă constă în instalarea în centrul istoric al orașului sicilian a 15 stații de reîncărcare destinate mașinilor electrice de mici dimensiuni. Mai mult, în piața „9 Aprile” din Taormina, Enel prezintă tehnologia vehicle-to-grid (V2G), care permite mașinilor electrice să distribuie energia pe care nu o folosesc în rețea. Vizitatorii și participanții summitului au oportunitatea de a asista la demonstraţia de aprindere a unui perete LED prin distribuirea înapoi în reţea a energiei stocate şi neutilizate de Nissan Leaf, automobilul electric conectat la coloana V2G a Enel.

Sună bine?

Între timp, în România, Enel își bate joc de clienți. Iată ce scria pe Facebook, tot astăzi, Anton Antoniadis, om de afaceri și președintele Comunității Elene Elpis din Constanța.

”De dimineata (nu langa lac) in 30 minute s-a oprit de 5 ori curentul (ala electric). Cu putin “bulan” inca nu s-a ars/defectat nimic. Nasol este ca se intampla de “n” ori pe luna (luna din “calindar”). Nu mai sun la Enel ca sun degeaba, mi-au mancat la minute pana acum,…. dar nu minutele(orele) pierdute conteaza cat robotelul care te intampina si nu mai termina …apasa pe.. apasa tasta… si cea mai misto chestie este partea in care iti spune ca apelul este inregistrat si ca daca esti de acord sa apesi tasta…”X”. Daca nu apesi … se inchide convorbirea. Adicatelea…daca nu esti de acord sa fii inregistrat… nu mai vorbeste nimeni cu tine? Este oare corect/legal? Si nu numai cei in cauza au aceeasi placa ci toata pleiada de furnizori de servicii “statalo-monopoliste” !
Dar …hai sa zici ca esti de acord cu toate.. iti raspunde “Vasilica” sau “Dorel”, zice ca a notat si isi cere scuze…se va remedia. Adica ti se ia cheful sa mai suni vreodata.
Cine naiba este “organul” sau autoritatea in masura sa se sesizeze oare ?
Am sunat un amic bun in Austria si mi-a spus ca la ei sunt oameni care nu-si schimba frigider/tv,etc si de abia asteapta sa aibe o pana de curent sa-l dea “mort” sa i-l schimbe aia pe gratis. Insa…e cu dus si intors… s-ar putea sa mori de batranete si sa nu ti se taie curentul. E corect oare?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.