EXCLUSIV. Ce spune Jean Paul Tucan, proprietarul hidroavionului fotografiat de presă pe plaja din Mamaia, despre întreaga poveste

hidroavion tucan

Hidroavionul în hangarul JT Air (sus) și pe plaja din Mamaia (jos)

Recent, o poveste apărea la majoritatea televiziunilor din România. Pilotul unui hidroavion a „tras pe dreapta”, în Mamaia, pentru ca un copil de 8 sau 9 ani să mănânce un ștrudel. I se făcuse poftă. Copilul era prezentat drept nepot al unui important om de afaceri din Constanța.

Hidroavionul din fotografii are indicativul YR-LAK. La o căutare pe Facebook, am găsit exact același avion pe pagina oficială a JT Air, o companie creată de omul de afaceri Jean Paul Tucan, companie care oferă zboruri de agrement deasupra litoralului și nu numai. Puteți face acest lucru atât cu un hidroavion, cât și cu un elicopter.

L-am întrebat pe Jean Tucan ce s-a întâmplat în acea zi.

„Hidroavionul este al meu. În el erau pilotul cu băiețelul său. Când erau trași la mal, copilul i-a cerut tatălui să îi cumpere o plăcintă. O ziaristă i-a întrebat ce s-a întâmplat. Pilotul a spus că nimic. A întrebat mai departe ce fac acolo. Copilul i-a spus că vrea o plăcintă. Asta este marea poveste”, ne-a spus Tucan (foto).

tucan

Acesta ne-a mai spus că lucrează, împreună cu angajații săi, de patru ani la hărțile de zbor. La primul zbor efectuat, știrile vorbeau despre evenimente „excentrice”. Mai mult, acest gen de afacere a întâmpinat mai multe piedici.

„Ni s-a reproșat ba că poluăm, ba că speriem pescărușii. Au sunat la Apele Române să întrebe dacă avem aprobare, de parcă bărcile cer aprobare să stea pe apă”, a completat Jean Tucan.

Plimbările cu avionul costă de la 300 de lei de persoană (pentru un grup minim de trei persoane).

Detalii puteți afla pe site-ul companiei, AICI.

Mai jos, o știrea realizată de Digi24 Constanța despre zborurile de agrement.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.