EXCLUSIV. Romstal, amendată de Protecția Consumatorului pentru că nu emite certificate de garanție

romstal

Romstal a fost amendată de Protecția Consumatorului pentru că nu emite certificate de garanție.

Deși avea obligația legală de a emite un astfel de certificat, cei de la Romstal se mulțumesc să scrie pe factură că garanția se acordă potrivit datelor de pe site.

Într-un caz pe care vi-l relatam recent vă spuneam că garanția la un anumit produs nu apărea pe site. Ca să afli dacă era vorba de 2 ani sau 10 (cazul unui rezervor încorporat de toaletă), trebuia să suni la relații cu clienții, unde nu prea răspunde nimeni. Mai mult, în momentul achiziționării, produsul era însoțit de un afiș pe care scria, mare, că are 10 de ani garanție. De fapt, acești 10 ani erau pentru anumite obiecte din pachet.

„Aspectele sesizate se confirmă, firma fiind sancționată contravențional conform prevederilor Legii 449/2003 pentru nerespectarea obligației de a emite certificatul de garanție pentru bunuri de folosință îndelungată”, se arată într-un răspuns al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

Amenda aplicată de CJPC este de 1.000 de lei, ne-a informat comisatul șef adjunct al CJPC, Horia Constantinescu.

Amenda este mai mare decât valoarea produsului pentru care nu s-a emis certificat de garanție.

Dacă vreți să cumpărați ceva de la Romstal, vă recomandăm să cereți certificatul de garanție, așa cum prevede legea, ca să știți exact care este perioada și care sunt condițiile. Dacă nu vi se oferă, faceți o reclamație la Protecția Consumatorilor.

Romstal Imex SRL este condusă de omul de afaceri italian cu cetățenie română Enrico Perini, care deține și alte afaceri în România, cum ar fi dealerul auto Autoklass.

Vă recomandăm și:

Apa curge, Romstal tace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.