Felix Stroe, ministrul Transporturilor, felicitat de premier

Premierul Mihai Tudose i-a felicitat pe ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, și pe ministrul Transporturilor, Felix Stroe, pentru găsirea unui mecanism mai simplu de finanțare și semnare a unor contracte de infrastructură rutieră.

„O veste foarte bună, felicitări la doi dintre noii noștri colegi, domnul ministru Nica și domnul ministru Stroe, care au găsit un mecanism mai rapid de finanțare și semnare a unor contracte pentru infrastructura rutieră”, a declarat Mihai Tudose, joi, în deschiderea ședinței de guvern.

La invitația premierului, ministrul Nica a precizat că din analiza efectuată alături de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, și cel al Dezvoltării Regionale, vicepremierul Paul Stănescu, a reieșit existența multor proiecte de calitate pentru drumurile județene, dar care nu erau finanțate.

„Împreună cu Comisia Europeană am identificat un mecanism și vom semna toate contractele de finanțare din toate județele până-n luna decembrie; suma estimată, 900 de milioane de euro”, a arătat Marius Nica.

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a adăugat că vineri va fi semnat un contract din categoria celor menționate în județul Maramureș, în valoare de 50 de milioane de euro, și, de asemenea, tot în această săptămână, alte două contracte vor fi parafate în județele Vrancea și Gorj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.