Fotbal cu militari americani, englezi și români, la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”

2

Cu ocazia vizitei distrugătorului britanic HMS DUNCAN în Portul Constanţa, în perioada 8-11 noiembrie au fost organizate o serie de activități comune ale militarilor români şi britanici.

Astfel, pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la desfăşurarea primului meci de fotbal care a avut loc pe pământ românesc, între marinarii britanici şi localnicii din Sulina, astăzi, 9 noiembrie, a fost organizat un minicampionat de fotbal, denumit “Turneul de fotbal interaliat”, în cadrul căruia s-au întrecut echipe ale militarilor români şi britanici, fiind invitaţi să participe cu o echipă şi militarii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu.

Competiţia sportivă a fost organizată de Federaţia Română de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale şi Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din România şi a fost găzduită de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Turneul de fotbal interaliat a fost câștigat de echipa reprezentativă a Forțelor Navale Române, pe locul al doilea situându-se marinarii englezi de pe distrugător. Finala mică a competiției a fost adjudecată de către studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” în fața echipei infanteriștilor marini americani din Baza Mihail Kogălniceanu.

Festivitatea de premiere a avut loc în prezența ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii în Romania, ES Paul Brummell, a comandantului distrugătorului britanic HMS DUNCAN și a unor reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai Federației Române de Fotbal.

Câştigătorii au primit trofee și diplome de participare din partea Federației Române de Fotbal, iar comandantul distrugătorului HMS DUNCAN a înmânat oficialilor Federaţiei Române de Fotbal o plachetă omagială care marchează implinirea a 150 de ani de la desfăşurarea primului meci de fotbal care a avut loc pe pământ românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.