FOTO. Ex-ministrul Sănătății: ”M-a șocat starea JALNICĂ a Spitalului Județean Constanța”

spital judetean constanta

Fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut declarații dure, pe Facebook, despre Spitalul Județean Constanța.

Puteți citi mai jos ce a spus (imaginile din articol sunt realizate de ministru în timpul vizitei):

La câteva săptămâni după începerea mandatului, am mers, ca simplu vizitator, la Spitalul Județean din CONSTANȚA.

Când acuzațiile sunt că managerul a primit 1.2 milioane euro doar ȘPAGĂ, ne putem închipui care a fost prejudiciul total adus spitalului!

Două lucruri m-au șocat: pe de-o parte STAREA JALNICĂ a spitalului, în ciuda investițiilor de zeci de milioane de euro ale Ministerului Sănătății, și pe de altă parte numărul de RECLAME și de FIRME PRIVATE care au înlocuit servicii esențiale pe care spitalul ar fi trebuit să le ofere pacienților în mod gratuit.

Toate acestea nu au fost observate ani de zile de susținătorii domnului manager, fie că este vorba despre susținători de la Ministerul Sănătății, fie de la Consiliul Județean Constanța. Culoarea politică a județului și a celor care au aprobat investiții de zeci de milioane fără să verifice nicicând ce s-a întâmplat cu banii publici… nu cred că mai este nevoie să comentez asupra acestui aspect.

Cât despre motive… motivele dumnealui pentru toate cele înfăptuite – le citim în dosarul care i s-a întocmit. Motivele susținătorilor dumnealui – le putem doar presupune… și vor ieși poate la iveală cândva.

Ceea ce se întâmpla în acel spital era de notorietate, așa cum este de altfel și cazul altor spitale din țara noastră. Sper din tot sufletul ca personalul spitalelor din România – primii afectați de drenarea resurselor spitalelor către buzunarele managerilor și ale prietenilor lor de partid – să nu mai tolereze astfel de comportamente și să raporteze aceste fapte organelor abilitate și la nevoie presei.

Între timp, domnul fost manager a fost CONDAMNAT la 13 ani și 4 luni de închisoare, fiind acuzat de cinci infracţiuni de luare de mită şi spălare de bani.

MOTIVAREA JUDECĂTORULUI de la Tribunalul București încadrează foarte bine lucrurile în contextul mai larg: „Instanţa observă că deşi în ultimii ani numărul managerilor de unităţi sanitare depistaţi, urmăriţi penal, trimişi în judecată si condamnaţi a crescut în mod considerabil fenomenul corupţiei din sistemul medical tinde să devină generalizat, cu grave consecinţe asupra sănătăţii celor care sunt îndreptăţiţi la un act medical de calitate, aspect care nu poate fi explicat decât prin pedepsele blânde aplicate în majoritatea cazurilor, care nu fac altceva decât să încurajeze astfel de infracţiuni, cuantumul sumelor cu care aceşti funcţionari se îmbogăţesc peste noapte fiind extrem de tentante”

PS Domnul ministru Bodog (fost manager de spital, apoi ani de zile șef al direcției care se ocupa de Asistența Medicală – adică și de spitale, consilier de ministru, secretar de stat și acum ministru, toate în același MS) știe foarte bine cum stau lucrurile. Cu toate acestea, foarte de curând a considerat oportun să deplângă soarta unora dintre foștii colegi și cum, vezi Doamne, imaginea și prestigiul cadrelor medicale ar avea de suferit de pe urma investigării fraudelor acestor indivizi:”Această luptă „anti-corupție” de la nivelul sistemului de sănătate a ajuns să se transforme într-o veritabilă reglare de conturi. Nu risc foarte mult dacă spun că ea mai mult a stricat decât a ajutat sistemul sanitar. Efectele se resimt nu doar la nivelul imaginii și prestigiului cadrelor medicale, dar, din păcate, s-a ajuns ca aceia care au cel mai mult de suferit sunt chiar pacienții. Eu sunt un adept al măsurilor care să combată fenomenele de corupție, dar nu pot fi de acord cu o luptă doar de dragul luptei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.