FOTO. Polaris și elevii Centrului Şcolar “Albatros” au colectat 1.5 tone de deșeuri

polaris m holding

Polaris M Holding, împreună cu elevii Centrului Şcolar de Educaţie Incluziva „Albatros”, a desfăşurat, în data 27 octombrie 2017, o acţiune de ecologizare pe faleza şi plaja „Trei papuci” din Constanţa.

Acţiunea de ecologizare a făcut parte din campania “Curăţăm Constanţa Noastră”, iniţiată de Primăria Municipiului Constanţa, şi a avut drept obiectiv responsabilizarea cetăţenilor cu privire la protejarea mediului înconjurător şi, implicit, a oraşului în care locuiesc.

Activitatea desfăşurată de elevi a constat în colectarea deşeurilor aruncate de cetăţeni în alte zone decât cele special amenjate. Pe parcursul acţiunii, elevii au fost ajutaţi de angajaţii Polaris M Holding să igienizeze faleza şi plaja “Trei Papuci”, oferind un exemplu personal de civism persoanelor care arunca deşeurile la întâmplare pe spaţiul public. Cantitatea de deşeuri colectata a demonstrat nivelul de implicarea ridicat al elevilor în cadrul acestei acţiuni, aceştia având posibilitatea să devină participanţi activi în protejarea mediului înconjurător.

Atitudinea faţă de mediu este strâns legată de educaţie, iar această acţiune şi-a dorit să reprezinte un punct de plecare în formarea unor comportamente ecologice în rândul elevilor.

La finalul acţiunii, cantitatea de deşeuri colectata a ajuns la aproximativ 1.5 tone de deşeuri.

One comment

  • Oare de ce trebuie sa fie scosi elevii la adunat gunoaie si nu se iau masuri de prevenire, cu amenzi usturatoare care nu ar aduce decat un plus in visteria orasului?? Oare de ce trebuie sa isi piarda acesti copii timpul stangand gunoaiele unor lipsiti de bun simt care invadeaza in fiecare an sub privirile ingaduitoare ale edililor cu ochelari de cal?
    Educatia cetateneasca se poate face si in alte moduri, acolo unde chiar nu exista solutii: vizite la camine de batrani, vizite la camine ale orfanilor, chiar si implicarea in actiuni cu animale fara stapan (sub stricta observatie), etc.
    Cu respect,
    Daiana Maties
    Redactor la Freies Radio fűr Stuttgart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.