FOTO + VIDEO. Comvex investește 50 de milioane de euro într-un terminal de cereale în Portul Constanța. Lucrările au început

Fotografie de grup, după prezentarea proiectului, chiar în dana 80 de Portului Constanța. În spate se văd utilajele care lucrează

Operatorul portuar Comvex a început lucrările la construirea unuia din cele mai mari terminale de cereale din Marea Neagră.

Investiția are loc în dana 80, care are avantajul unor adâncimi mari,de aproape 18 metri, în condițiile în care terminalele existente de cereale au adâncimi de maxim 12.50 metri. În plus, celelalte terminale au probleme de infrastructură. De fapt, compania convertește o dană, care era inițiat destinată operării de minereuri.

”Noi avem câteva elemente de infrastructură care vor putea fi valorizate în interesul tuturor. Acestea sunt: podul peste canal, autostrada A2, terminalul de barje și terminal de remorchere, pe care administrația le-a făcut cu mare efort, de 53 de milioane (n.r. de euro), și în care pot fi procesate 2×18 trenuri pe zi”, a spus Viorel Panait, director general Comvex.

”În aceste condiții vom da posibilitatea ca în ansamblul lui, cu toții, ca port Constanța, să putem aduce nave de mai mare capacitate, care să poată fi încărcate cu o rată de încărcare agregată, împreună cu toți colegii, de peste 35.000 de tone pe zi, sperăm noi, și în aceste condiții să putem repoziționa Constanța sub aspectul unui port de cereale care să reprezinte un hub atât pentru mărfurile care se transportă pe Dunăre și pe canalul Dunăre Marea Neagră, cât și feroviar, cât rutier, din partea de sud a Dobrogei sau din partea de nord a Bulgariei. În plus, propunem ca utilizând împreună acest terminal de infrastructură să putem aduce nave de capacitate mai mare destinate unor porturi mai îndepărtate, și care posibilitate să o avem deschisă sub conceptul de terminal public pe care îl promovăm aici. Public înseamnă faptul că ne vom purta echidistant față de toți colegii și comercianții interesați, în așa fel încât cu toții să poate beneficia de noile oportunități care se deschid.”, a mai precizat Viorel Panait.

La inaugurarea lucrărilor a fost prezent și primarul Decebal Făgădău, care a spus că evenimentul este ”vital pentru port și pentru oraș”.

”Nu în fiecare zi se întâmplă să demareze o investiție de 50 de milioane de euro și cred că aici este meritul echipei Comvex, de la conducere și până la ultimul angajat au avut tot ceea ce trebuie pentru un asemenea proiect: încredere în proiect și o atitudine corectă către toți actorii implicați. Vreau să le mulțumesc finanțatorilor, pentru că într-o Românie în care nu ne mai uităm la proiectele mari se uită cu atenție către zona Constanței, cea de-a doua putere economică a României, și sprijină efortul investițional, de multe ori asumat doar de privat. Din punct de vedere al municipalității, susțin operatori curajoși, de bună credință și care se gândesc nu numai la a construi un terminal sau infrastructură, ci la a construi ceea ce înseamnă o comunitate. Diun punctul acesta de vedere, pentru mine Comvex reprezintă o comunitate, pentru că am găsit, de la factori de decizie până la angajați, ceea ce îmi doresc de la orașul nostru: un țesut bine legat, puternic și care se uită cu încredere la viitor. Constanța are nevoie de asemenea investiții, portul Constanța aparține orașului, iar orașul nu aparține numai României, ci Uniunii Europene și Alianței Nord Atlantice”, a spus primarul.

Primăria Constanța a acordat autorizație de construire firmei Comvex pentru acest terminal într-un timp record: numai 4 zile, după cum a declarat chiar Viorel Panait.

La eveniment au participat și reprezentanții băncilor care au finanțat o parte din investiție: Raiffeisen Bank și Eximbank.

Prezentă la eveniment, Raluca Bărbulescu, director general Transfer Internațional Spedition, a tras un semnal de alarmă: astfel de investiții sunt inutile dacă nu se rezolvă problema transportului pe calea ferată.

”În anul 2000 transportam pe căile ferate 320 milioane tone de marfă, acum am ajuns la 46 – 50 de milioane de tone. În anul 2000, viteza medie era de 57 de kilometri pe oră, acum este de numai 17 km/oră”, spune ea.

Revenind la investiție, câteva date: suprafaţa desfăşurată a danei va fi de 63.600 mp, iar înălţimea maximă este de 35 de metri. Practic, noul terminal va permite încărcarea de nave Baby Cap Size, care au peste 250 de metri lungime şi o capacitate de 120.000-130.000 de tone. Mai multe detalii aveți în clipurile video de la finalul textului, în care puteți vedea imagini realizate în timpul lucrărilor, pe 29 mai 2017, dar și prezentarea oficială.

Portul Constanţa reprezintă un partener tradiţional pentru ţările din estul şi centrul Europei cu producţie agricolă mare pentru tranzitul mărfurilor spre alte destinaţii ale lumii. Opt mari operatori portuari deservesc cele 14 dane specializate, cu o capacitate totală de 950.000 de tone. După finalizarea investiţiei Comvex, portul Constanţa va beneficia de 1,25 milioane de tone capacitate de stocare a cerealelor. Cele 950.000 de tone sunt împărţite între Chimpex (deţinut de traderul elevţian Ameropa- 100.000 de tone), Canopus Star (americanii de la Cargill şi TTS – 100,000 tone), USA (grupul chinez Nidera – 200.000 tone), NSS şi Minmetal (câte 200.000 de tone fiecare, ambele deţinute de ADM – SUA), Silotrans Agigea (CHS – SUA cu 100.000 de tone) şi SOCEP (acţionari români – 50.000).

Terminalele specializate din Portul Constanța au operat 20,4 milioane de tone cereale în 2016, depășind semnificativ recordul anului anterior, de 19,61 milioane tone, considerat an de referință al acestui sector comercial, potrivit Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *