George Vișan, PSD: “România are capacitatea să devină un furnizor energetic pentru țările vecine precum Moldova, Serbia și Bulgaria.”

george visanDeputații George-Gabriel Vişan și Ilie Dan Barna, membri ai Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), au participat, în perioada 11-12 aprilie 2017, la cea de-a 48-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN, care a avut loc la Tbilisi (Georgia), în organizarea Parlamentului Georgiei.

Pe ordinea de zi a reuniunii au figurat dezbaterea și aprobarea proiectului de raport și rezoluție cu tema “Dezvoltarea de noi surse de energie și energie regenerabilă în țările membe OCEMN”.

Delegația română a contribuit la elaborarea acestui raport.

”România are capacitatea să devină un furnizor energetic pentru țările vecine precum Moldova, Serbia și Bulgaria. Avansul înregistrat de țara noastră în sectorul producției energiei regenerabile poziționează România în topul țărilor din regiunea Mării Negre. Este important să continuăm cooperarea cu statele din regiune, care sunt în plină dezvoltare economică!”, a declarat deputatul constănțean George Vișan.

De cealaltă parte, deputatul Dan Barna consideră că ”modelul de dezvoltare clasic al economiei este în prezent în continuă schimbare. Energia regenerabilă a încetat să mai fie un concept teoretic, devenind o prioritate activă. Există numeroase exemple de succes în țările din regiunea noastră iar rolul Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a aduneste tocmai acela de a deveni o platforma de bune practici pentru țările din regiune. Dincolo de interesele concurente exista o zonă de preocupări comune importante. Dezvoltarea întregii regiuni este premisa succesului fiecăruia și una din rațiunile de existență ale ACPMN”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *