Hoții au furat generatoarele de la Mănăstirea Colilia. Măicuțele au nevoie de ajutor

manastirea colilia

Mănăstirea Colilia (foto: trilulilu.ro)

Manastirea Colilia a ramas in frig si intuneric. In decursul a 10 zile au fost furate generatoarele care le asigurau lumina, caldura si apa curenta, scrie, pe pagina sa de Facebook, Laura Caloean.

iată povestea, așa cum o spune ea:

Primul telefon primit dimineata zilei de azi a fost de la Maica Rafaela. „Ne-au furat și ultimul generator”. Am ramas fara cuvinte..
Ne-am vazut ieri, cand mi-a povestit, zambind, cum le-au fost furate in noaptea de 23 spre 24 octombrie doua generatoare. La începutul anului 2017 maica stareta Rafaela a fost nevoita sa faca un imprumut pentru a achizitiona un generator de o capacitate mai mare (la care inca mai are de platit), pentru a asigura lumina si caldura in manastire si in locuintele sociale care apartin manastirii. Cel de-al doilea generator era folosit pentru a le asigura apa curenta in manastire. Desi vorbea senin, ochii o tradau, se putea citi in ei durerea si suferinta. „Mai avem un generator mai vechi, care abia face fata. Ca sa putem aprinde lumina, trebuie sa scoatem frigiderele din priza. Daca vrem sa calcam ceva, la fel, iar caldura nu avem deloc!” „- Si ce-o sa faceti la iarna?”, am intrebat, nu aveti caldura, cum va veti descurca?” „Om vedea, poate reusim sa facem rost de bani sa cumparam altul!”.
Se pare insa ca hotii nu s-au multumit pana nu le-a luat si ultimul licar de lumina, in noaptea de 1 spre 2 noiembrie, au stins de tot lumina in manastire, lasandu-le nu doar frig, ci și in bezna si fara apa curenta. Am intrebat-o la telefon pe maica stareta cu ce pot sa o ajut, mi-a raspuns cu aceeasi voce stinsa – „Rugati-va pentru noi!”.
Dar stiu ca au nevoie de mai mult, asa ca m-am gandit sa incerc sa fac un apel pentru a le veni in ajutor. Iar cei care vor dori sa faca acest lucru, o pot face in contul Mănăstirii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” – Colilia, cu sediul în comuna Cogealac, judeţul Constanţa, nr. RO41BTRLRONCRT0221819101 deschis la BANCA TRANSILVANIA sau luand legatura cu Maica stareta la numarul de telefon : 0767. 937.095.
Orice ajutor, oricat de mic, este binevenit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.