Impozite majorate pentru terenuri și clădiri neîngrijite. Cine e pe lista neagră

cladiri paragina

Cele trei clădiri și un teren pentru care primarul Constanței a propus majorarea impozitului cu 500% (foto: printscreen-uri Google Earth)

Consilierii locali vor vota, joi majorarea cu 500% a impozitelor pentru clădiri și terenuri lăsate în paragină de proprietari.

Se propune supraimpozitarea pentru proprietățile situate în:

  1. str. Gheorghe Dumitrașcu nr. 4 (fostă str. Dianei nr.4), proprietatea doamnei Radu Ana Maria, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită;
  2. str. Petru Rareș nr.1, proprietatea domnului Radu Iulian și a doamnei Radu Zoe Paula, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită;
  3. bd. Tomis nr.34, proprietatea domnului Nicolae Vasile și a doamnei Nicolae Anca Mihaela, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită;
  4. bd. I.C. Brătianu nr.14, proprietatea S.C. Tectonics Project S.R.L., ca urmare a constatării stării tehnice de teren neîngrijit.

Prima clădire se află în Piața Ovidiu. Este o casă care, după cum arată, nu a mai fost locuită de ani de zile. Nu am reușit să aflăm informații complete despre proprietari.

Strada Dianei

Clădirea de pe Petru Rareș aparține soților Radu, asociați la una dintre cele mai puternice firme din Constanța, Zip Escort. În 2016, firma a avut o cifră de afaceri de 34.049.973 lei și a înregistrat un profit de 5.491.932 lei, cu un număr mediu de 941 de angajați, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor. Strada este situată tot în Piața Ovidiu.

Strada Petru Rareș

Strada Petru Rareș

Pe bd. Tomis 34 apare una dintre cele mai impozante clădiri în ruină, dacă putem spune așa. Constanta.ro scrie că aici a fost un celebru magazin al orașului. Nicolae Vasile, actualul proprietar, a cumpărat-o de la un anume Alexandru Popescu Burchi, apropiat al lui Sorin Strutinsky, scrie sursa citată.

Bd. Tomis nr. 34

Proprietatea de pe bd. IC Brătianu este un teren pe care, de ani buni, se strâng gunoaie. Se află aproape de Kaufland și de intersecția de la ICIL. Proprietarul terenului, S.C. Tectonics Project S.R.L. are sediul în București, pe șoseaua Colentina. Din 2008 până în 2016 însă, firma are cifră de afaceri zero.

Bd. Brătianu nr. 14

Fondatorul este Shongo Holdings Limited, care deține 100% din capitalul social. Are sediul in Nicosia, Cipru. Administrator este o persoană fizică, Georgios Pitsinos, cu domiciliu în Pireu, Grecia.

Cristian Hagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.