Încă un Mazăre a plecat în Madagascar, iar un martor în procesul Henri Coandă a dispărut

madagascar mazare
Așa arată investiția din Madagascar a lui Radu Mazăre

Alexandru Măzăre, fratele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, a plecat și el în Madagascar, a anunţat luni avocatul său, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Luni, la Instanţa supremă, era programat un nou termen într-un dosar în care fraţii Mazăre sunt acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu construirea de locuinţe sociale în campusul „Henri Coandă” din Constanţa.

Plecat în Madagascar unde încearcă să obţină azil politic, Radu Mazăre a fost reprezentat în instanţă de un avocat, care a depus la dosar o scrisoare a fostului edil. Alexandru Mazăre nu s-a prezentat nici el la proces, iar avocatul său a anunţat că este plecat în vacanţă în Madagascar, însă a promis că se întoarce pe data de 10 ianuarie.

Alexandru Mazăre
Alexandru Mazăre

Tot acum, judecătorii au constatat că un martor care trebuia să fie audiat la acest termen, Julien Starosta, fost angajat al firmei Shapir Structures, nu a fost găsit la domiciliu, existând informaţii că el a plecat din ţară şi s-a angajat în străinătate.

Cel de-al treilea inculpat din proces, omul de afaceri Avraham Morgenstern, este dispărut de aproape opt luni din România, el fiind prins recent în Argentina, de unde autorităţile române încearcă să-l extrădeze.În aprilie 2016, fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii, în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, este acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

De asemenea, Avraham Morgenstern este judecat pentru dare de mită. Acuzaţiile au legătură cu programul de construire de locuinţe modulare grupate în campusul social „Henri Coandă”, lansat în anul 2011 şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa.

„Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei ce urma să fie organizată. Astfel, în cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, susţin procurorii.

Potrivit DNA, din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi către contul personal al primarului Mazăre şi 80.000 de euro către contul pus la dispoziţie de fratele său, Alexandru Mazăre, ambele deschise la o bancă din Israel. Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore deschise la bănci din străinătate.

În schimbul acestor sume, Radu Mazăre a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu, respectiv iniţierea unor hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Avraham Morgenstern.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Când puteți cumpăra cele mai ieftine vacanțe

lun ian. 8 , 2018
Luna ianuarie este cea mai bună lună din an pentru achiziționarea unui bilet de avion sau a unui city break. Indiferent de perioada de călătorie dorită, prețul mediu la city break-uri este cu până la 60% mai mic dacă vacanța este achiziționată în luna ianuarie (indiferent de perioada de călătorie) […]
roma

V-ar putea interesa și: