Ipocrizia lui Traian Băsescu. Sorin Grindeanu vs MRU

Traian Băsescu a pierdut, azi, o bună oportunitate să tacă. Fostul președinte al României a declarat public faptul că actualul președinte, Klaus Iohannis, nu ar trebui să accepte ca Sorin Grindeanu să fie premierul României.

”Nu l-aș nominaliza premier Sorin Grindeanu. A fost școlit la Academia de Informații, a fost membru în Comisia SRI”, a declarat miercuri seară la B1 Tv fostul președinte Traian Băsescu. ”Grindeanu e prea legat de servicii. România are nevoie de un moment zero. Aceste instituții de forță se pare că au intrat în politică pe pilot automat. Distrug oameni, arestează, fac dosare, președintele Iohannis trebuie să dea un semnal puternic: nici o tangență cu structurile de securitate”, a susținut Băsescu.

De ce spunem că Traian Băsescu este ipocrit? Ne aducem aminte că, în februarie 2012, Traian Băsescu, în calitate de președinte al România, a acceptat ca primul ministru al țării să fie Mihai Răzvan Ungureanu.

“În principiu, a fost agreată desemnarea domnului Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de prim-ministru desemnat. Cred că un nou Guvern trebuie să marcheze un nou început aşezat pe succesele Guvernului anterior referitor la stabilizarea macro-economică a ţării. Pe această bază, prioritatea numărul unu a noului Guvern este efortul de a restabili treptat nivelul de trai al românilor care au suportat greu factura proceselor de reechilibrare macro-economică a ţării”, a mai spus preşedintele.

Traian Băsescu a menţionat că în urma discuţiilor de la Cotroceni cu partidele s-au conturat două opţiuni: coaliţia doreşte să ducă mai departe guvernarea, iar USL doreşte declanşarea de anticipate.

“Din acest punct de vedere, mi s-a părut imposibil de acceptat împingerea ţării într-o situaţie de instabilitate, în care eu să mă fac că numesc guverne, ele să treacă, şi după încă trei luni, să ajungem la anticipate. Nu este vorba despre nicio manevră, ci de un lucru normal pentru un Guvern în timp de criză”, spunea atunci Băsescu.

MRU a ajuns la conducerea Guvernului direct din funcția de șef al Serviciului de Informații Externe.

Acum, Băsescu spune că structurile de informații au ajuns influente în toate instituțiile statului și că acest lucru trebuie stopat. Uită însă că el însuși a creat și impulsionat acest model. Declarațiile de azi ale lui Băsescu sunt ipocrite, pentru că nu explică de ce și-a schimbat atitudinea. Acesta îi impută lui Grindeanu că a absolvit cursurile Academiei Naționale de Informații. Uită să vorbească însă despre MRU și SIE, amintește numai despre nevoia declanșării unui ”desereirizări”. Un singur lucru recunoaște Băsescu: faptul că a făcut ca serviciile să fie puternice.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a reacționat imediat.

”Sorin Grindeanu nu este omul SRI-ului, Sorin Grindeanu este un om de partid. Întrunește un pachet minim de condiții pe care trebuie să le îndeplinească pentru a pune în practică pachetul de guvernare. Traian Băsescu trebuie să spune în primul rând cum l-a adus pe Omar Hayysan în țară, cu sprijinul cui. Înainte să facă pe croitorașul cel viteaz, ar trebui să spună aceste lucruri”, a spus Dragnea.

În ciuda declarațiilor lui Băsescu, președintele executiv al PMP, partidul pe care îl conduce, spune că Grindeanu este o soluție mult mai bună ca Sevil Shhaideh, dar că, în ciuda acestui fapt, partidul nu o va vota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *