În comuna Peștera se vor planta 14.000 de copaci

pestera plantam fapte bune
Aproximativ 500 de voluntari s-au înscris pentru a planta 14.000 de puieţi forestieri de glădiță în comuna Peștera, pe o lungime de 1,4 km, pe marginea DJ 222.

„Vom desfășura o acțiune de completare cu puieți în plantația cu rol de perdea de protecție forestieră, la Peștera. Astfel, vom finaliza perdeaua acțiunea începută în 2015, iar comunitatea va beneficia de o perdea forestieră pe o lungime de 5 km”, declară Cosmin Bârzan, coordonator local Constanța.

Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor transport (plecare din fața Gării Constanța, ora 8:00, celor care au solicitat), material săditor, mănuși de protecție, unelte, apă, serviciu de prim ajutor și cabine ecologice.

Acțiunea se va finaliza cu masă câmpenească oferită tuturor participanților.

Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secțiunea Green Endorsement).

Acţiunea din 18 noiembrie este realizată cu susținerea Jandarmeriei Române şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

La nivel național, sprijină inițiativa companiile Dedeman, JYSK, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC.

Organizatorii locali sunt: Asociația Centrul pentru Resurse Civice şi Primăria și Consiliul local al comunei Peștera. Partenerul pentru mobilitate al acțiunii este Avia Motors, iar sponsorii locali sunt Ameropa Grains și Rig Service.

Echipa organizatorică va anunța orice modificare a programului care poate apărea în funcție de condițiile meteorologice.

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Din 2011 şi până în prezent, 27.376 voluntari au plantat și îngrijit 576.143 copăcei pe un total de 180 hectare de terenuri publice neproductive în 22 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat nouă distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.