Lansare de album folk la Teatrul de Stat Constanța. ”A de la Păunescu”. VIDEO

.
Artistul Walter Ghicolescu, cunoscut și ca Folktrotter, va marca joi, 09 martie 2017, la Teatrul de Stat din Constanța, incepand cu ora 18.00, lansarea celui de-al cincilea album din carieră. „A de la Păunescu” este un omagiu adus poetului Adrian Păunescu dar și celor doi fii ai săi, Andrei și Ana – Maria Păunescu, pe versurile cărora folkistul a compus două piese. Este primul album de acest gen de pe piața muzicii folk.

Îndrăgostit de frumos, folkistul propune o nouă abordare a stilului muzical pe versuri păunesciene, păstrând, totuși, amintirea Cenaclului prin sound-ul dat doar de chitare.

Vocea inconfundabilă a artistului va răsuna în cadrul unui concert inedit alături de folkistul constantean Laurențiu Marinescu și poeții Clara Mărgineanu, Eduard Zalle si George Eugen – Doinaru. Playlist-ul va cuprinde atât piesele de pe noul material discografic dar și melodii de succes din repertoriu.

Acest album este un splendid exerciţiu de admiraţie. Un gest de reverenţă şi recunoştinţă pe care Walter Ghicolescu îl aduce cu smerenie şi preaplin sufletesc, Poetului care i-a marcat definitiv destinul artistic. Pentru Walter, contopirea cu versurile lui Adrian Păunescu a însemnat un act de iniţiere.

Din strigătul poeziei trăite până la sânge, artistul a zămislit cântece care ni se aşează definitiv în inimi. Walter a încorporat în fiinţa şi compoziţiile sale poezia lui Adrian Păunescu. Ne dăruieşte, astfel, o carte cântată cu şoaptă, emoţie şi paroxism.

”Fiindcă adevărul cel mare, rostit cu gura plină, e că Păunescu poate fi socotit un poet de neînlăturat, devorant, pătimaş, plin de himere, iar în cântecele cele mari, plin de îngădiunţă”, a scris memorabil Fănuş Neagu în Cartea cu prieteni. Un poet a cărui forţă aprinde lumini în cântece de dincolo de timp. Un album care pune degetul pe rana sensibilităţii noastre. Gestul lui Walter Ghicolescu este o plecăciune încărcată de dragoste. Probabil, Adrian Păunescu ascultă, zâmbeşte şi se bucură!”Clara Mărgineanu (poet, realizator emisiuni culturale TVR Bucuresti)

Walter Ghicolescu s-a născut la 15 iulie 1971 în Călărași. Membru al Atelierelor Studențești Totuși iubirea și mai apoi a Cenaclului Flacăra. A debutat în 2007 cu albumul Frânturi de suflet. Punct și de la capăt, Popas în alt cântec (2012), Cântec Rockstit (2013), Trecerea Lumilor (2015).

Numeroase apariții naționale și internaționale: Turnee în Republica Moldova, Bruxelles, Paris, Turneul Transilvania, Cenaclul Flacăra, Marea Neagră, Folk You etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.