Lista localități care nu au apă și curent

In cursul noptii trecute, a fost alimentata cu energie si sursa Istria si s-a reluat alimentarea cu apa in localitate, anunța reprezentanții SC RAJA SA.
La ora 06,00 dimineata, abonatii din Eforie Sud si Tuzla aveau apa la presiuni normale.
In jurul orei 09,30, a revenit tensunea si la sursa si statia de pompare General Scarisoreanu si s-a reluat pomparea apei catre abonatii din localitate.
La ora actuala, din cauza lipsei de curent, sunt lipsite de apa potabila urmatoarele localitati: Ciobanita, Credinta, Mereni, Osmancea, Tataru, Nuntasi, Magura, Viroaga, Cascioarele, Olteni, Dumbraveni, Albesti, Amzacea si Comana.
”Asiguram toti consumatorii din localitatile afectate de lipsa apei din cauza disfunctionalitatilor de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, ca lucratorii RAJA vor relua furnizarea de apa la parametrii normali, dupa ce echipele furnizorului de curent vor remedia avariile și vor realimenta cu energie statiile de pompare”, au precizat reprezentantii SC RAJA SA.

Pe parcursul nopții trecute, echipe mixte E-Distribuție Dobrogea și ale Ministerului Apărării Naționale ce au asigurat utillaje speciale pentru deblocarea căilor de acces către zonele izolate, au lucrat în teren în condiții de meteorologice deosebite, cu temperaturi extreme de  – 20 grade Celsius pentru a detecta defectele din instalațiile și rețelele electrice avariate. Se continuă eforturile pentru realimentarea tuturor consumatorilor și restabilirea normalității în furnizarea cu energie electrică, în teren fiind la acestă oră un număr de 93 de echipe de intervenții.

În data de 8 ianuarie, la ora 10:00, situaţia se prezenta astfel: în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 6 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 17 linii de medie tensiune parțial şi 122 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 26 localităţi (Băraganu, Potirniche, Movilița, Peștera, Izvoru, Veteranu, Albești, Tătaru, Comana, Viroaga, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnica, Olteni, Dumbrăveni, Castelu, Vârtop, Mereni, Ciobanița, Osmancea, Independența, Fântâna Mare, Cotu Văii, Orzaru, Nisipari). În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine. În judeţele Tulcea, Călăraşi și Ialomița au fost realimentate toate localitățile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *