Lovitură de stat în Turcia? Armata pretinde că l-a înlăturat pe președintele Erdogan și că a preluat puterea

turcia

UPDATE 00.35. Turcia este guvernată în prezent de un “consiliu pentru pace” care va garanta securitatea cetăţenilor, anunţă armata turcă, conform Televiziunii publice de la Ankara.

Comandanţi militari turci sunt ţinuţi ostatici la sediul Statului Major General, în Ankara, afirmă surse guvernamentale turce, în timp ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan pare a fi în siguranţă, relatează Reuters.Turcia este guvernată în prezent de un “consiliu pentru pace” care va garanta securitatea cetăţenilor, anunţă armata turcă, conform Televiziunii publice de la Ankara.

Mai multe focuri de armă au fost auzite vineri seara în capitala Turciei, Ankara. Autorităţile turce au luat măsuri speciale de securitate, vineri seară, pe fondul informaţiilor privind o tentativă de lovitură de stat militară. Autorităţile survolează spaţiul aerian, informează un corespondent Reuters, citat de Mediafax.

Armata turcă a anunţat că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea, potrivit unui comunicat publicat de agenţia de presă Dogan, preluată de DPA.

Premierul turc a declarat: „Ar fi greşit să numim ce se întâmplă o lovitură de stat, dar sunt tentative din partea armatei. Este o încercare ilegală de a obţine puterea. Turcia nu va permite niciodată cuiva să întrerupa democraţia, iar cei care fac asta vor plăti cel mai mare preţ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.