Lovitură pentru locuitorii din Medgidia. De anul viitor, taxele locale se majorează cu până la 20%

Sediul primăriei din Medgidia

Locuitorii Medgidiei au fost invitaţi astăzi la dezbaterea publică cu temele: „Zonarea Municipiului Medgidia” şi „Stabilirea impozitelor şi taxelor locale, precum şi a taxelor speciale, pentru anul 2018”. Cele două teme au fost prezentate de directorul economic al Primăriei Municipiului Medgidia, Luminiţa Ivan. Aceasta a precizat că zonele din intravilanul şi extravilanul localităţii se identifică prin literele A, B, C, D, în funcţie de apropierea de centru şi dotări. Delimitarea zonelor şi stabilirea numărului acestora, atât în intravilanul, cât şi în extravilanul localităţilor, se stabilesc prin hotărârile adoptate de către consiliile locale, în funcţie de poziţia terenului faţă de centrul localităţii, de reţelele edilitare, precum şi de alte elemente specifice fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, pe baza mai multor documentaţii.

Pentru anul 2018, se măresc taxele pentru zona urbană, acolo unde se regăsesc clădiri care beneficiază de dotările specifice unui municipiu de rang II.

Pentru zonele mai puţin favorizate, cum sunt terenurile extravilane, taxele rămân la nivelul celor din 2014, având în vedere că acolo se desfăşoară activităţi agricole şi nu sunt dotări rezidenţiale.

„Taxele şi impozitele se vor mări cu maxim 20%, dar procentul este variabil, calculându-se după indicatori tehnico-economici (anul construcţiei, valoarea clădirii, dotări).”, au precizat reprezentanții Primăriei Medgidia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.