Mamografii și teste BABEȘ-PAPANICOLAU oferite GRATUIT femeilor din Constanța

UPDATE 7 martie, ora 12.00. P.S.

O cititoare ne-a atras atenția că numărul de telefon nu funcționează. Am încercat să sunăm și noi, dar nu a răspuns nimeni. Detalii AICI. Am anunțat acest lucru reprezentanților Primăriei Constanța. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create.

Femeile din Constanța pot beneficia, în perioada 8 martie – 6 aprilie 2018, de mamografii și teste Babeș-Papanicolau realizate gratuit în cadrul campaniei „Motivi Loves Renașterea” Diagnostic Mobil – Cancer de sân și col uterin, organizată de Fundația Renașterea cu sprijinul Primăriei Constanța, Motivi și de cel mai controversat centru comercial din Constanța, City Park Mall.

Campania are ca scop depistarea precoce a cancerului de sân și a celui de col uterin, precum și informarea populației privind importanța controalelor medicale periodice.

Investigațiile medicale sunt oferite în Unitatea Mobilă de Diagnostic dotată cu un cabinet ginecologic și cu unul de radiologie.

Unitatea Mobilă de Diagnostic se va afla în perioada menționată în parcarea City Park Mall din zona lacului Tăbăcărie, unde se vor realiza 200 de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau.

Programările se pot face de luni – vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la nr. de telefon 0799/606192.

Campania se desfașoară sub umbrela Coaliției pentru Sănătatea Femeii, parteneriat strategic între ONG-uri și profesioniști din sistemul medical, ce are ca obiective promovarea importanței prevenției și reducerea mortalității asociate cancerelor ginecologice în România.

Mamografia constă în examen radiologic al sânului, realizat de tehnicianul radiolog, pentru depistarea cancerului de sân. Mamografia este interpretată de medicul radiolog și poate arăta modificările apărute la nivelul sânului înainte ca femeia sau medicul acesteia, să le simtă la palpare. De mamografii pot beneficia femeile care au peste 40 de ani.

Testul Babeș Papanicolau se efectuează pe masa ginecologică și constă în recoltarea, cu ajutorul unei periuțe, a unei probe din colul uterin. Aceasta este prelucrată în laborator, apoi examinată microscopic pentru a se identifica modificările aparute la nivelul celulelor. Existența modificărilor poate indica un stadiu precanceros sau canceros al colului uterin. Această investigație este recomandată tuturor femeilor care și-au început viața sexuală.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.