Maurer Constanța își face reclamă cu poze de pe internet

maurer constanța plagiat

Imaginea de pe pagina de Facebook a Maurer Constanța (sus) poate fi cumpărată de oricine de pe site-uri specializate (foto jos)

Maurer Constanța își face reclamă cu poze de pe internet.

Mai multe fotografii postate pe pagina lor de Facebook sunt unele generale, folosite în întreaga lume, din Israel și Asia până în Republica Moldova.

<<Un proiect foarte reușit, o echipă de oameni profesioniști și amabili. Locuința este conform așteptărilor iar eu cu familia mea abia așteptăm să ne mutăm acasă>>. Este vocea clienților noștri, cea care ne ghidează pașii spre conturarea în linii cât mai clare și drepte a proiectului nostru imobiliar. În dorința de a fi mai buni maine decât am fost azi, părerile clienților noștri sunt cele care contează.”

Asta spune un client Maurer Residence Constanta, potrivit unei postări publicate pe pagina de Facebook a companiei.

Sub această declarație vedem o poză cu un cuplu fericit, o femeie și un bărbat care țin în mâini niște cutii. Prima impresie a noastră: este vorba despre doi cumpărători ai unui apartament din viitorul cartier Maurer. Ținând cont de textul postat chiar de Maurer, care vorbește despre faptul că „eu cu familia mea abia așteptăm să ne mutăm”, presupunerea că avem de-a face cu doi cumpărători era cât se poate de întemeiată.

De remarcat ghiveciul cu floare, un amănunt demn de fotografiile profesioniste. De fapt, acesta ne-a și atras atenția.

La o simplă căutare pe internet, găsim însă această fotografie pe multe site-uri. Ea poate fi cumpărată de pe o pagină de internet specializată în vânzarea de fotografii profesioniste și este folosite din Israel până în Republica Moldova, din Asia până în Brazilia. Aceiași doi tineri zâmbesc fericiți pe multe site-uri.

maurer constanța plagiat

Credeți că este singura poză de pe internet pe care o folosește Maurer? Așa am crezut și eu, dar m-am înșelat.

În alte postare ni se spune că dacă visăm la un apartament în anul 2018, visul nostru este mai aproape. În fotografie, un domn trasează atent liniile la un plan de apartament. Sigla Maurer apare în stânga sus. Și aceasta este o poză generică, ce poate fi cumpărată de oricine de pe internet.

maurer constanta

În altă postare ni se spune așa:

„Cel mai plăcut drum este, întotdeauna, cel care te duce acasă.
Noi vrem să-ți facem acest drum cât mai scurt și încântător pentru tine. Oferă-ne încrederea ta și lasă-ne să te aducem ”acasă”. ”

Textul este ilustrat cu un frumos interior al unei încăperi. Ai putea să te gândești că așa arată un apartament Maurer Residence Constanța. Nu. Este pur și simplu o altă poză generică, ce poate fi cumpărată de pe internet.

maurer residence constanta

De ce folosește Maurer Constanța imagini de pe internet? De ce nu a folosit doi cumpărători reali? Aveți încredere într-un constructor care apelează la astfel de fotografii, nu la unele reale, fără să menționeze acest lucru? Vă lăsăm pe dumneavoastră să răspundeți.

Vă reamintim că Maurer Constanța a promis și că va apărea un drum nou, prin câmp, care să facă legătura între cartier și varianta orașului. Când am cerut detalii, ne-au spus să le cerem la Primăria Constanța, deși ei anunțaseră drumul. Primarul Decebal Făgădău ne-a spus că a fost o discuție pentru un astfel de drum, dar în urmă cu 8-9 ani, nimic concret. Detalii puteți afla dacă dați click AICI. De atunci, Maurer a întrerupt comunicarea cu publicația noastră. Noi îi asigurăm însă că vom publica un punct de vedere referitor la fotografiile pe care le folosesc, dacă ni-l vor trimite pe adresa redacției.

P.S. 1. Chiar imaginea principala de pe site-ul Maurer Residence nu este dintr-un apartament construit de omul de afaceri româno-german Simon Maurer, ci este o imagine cumpărată (probabil) de pe internet. O puteți vedea și AICI, de exemplu.

maurer

P.S. 2. După publicarea acestui articol, Maurer Constanța a postat o nouă fotografie pe pagina de Facebook fără legătură cu realitatea. Poza poate fi cumpărată de pe un site de specialitate.

maurer

Donații pentru un jurnalism independent

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.