Mesaj către PNL: nu mai mimați opoziția!

mim

Astăzi am citit o poezie, dar una de calitate îndoielnică. Numai așa pot să calific un comunicat de presă primit de la PNL Constanța, în care se critică bugetul local adoptat de consilierii locali. Spun că este o poezie pentru că, în mod curios, deși vorbim despre buget, nu am văzut NICIO CIFRĂ în acest comunicat. Din partea unui partid condus de un finanțist, membru al Comisiei de Buget Finanțe al Camerei Deputaților, Gheorghe Dragomir, m-a fi așteptat la cifre. Probabil economiștii liberali erau la plantat de panseluțe. Iată un exemplu: ”cheltuielile de funcționare au o pondere covârșitoare în bugetul PSD pentru anul în curs”. Ați fi văzut, dacă v-ați fi aruncat o privire pe buget, că este vorba despre 79,62% din totalul bugetului, adică 648.725.000 lei.

Dar asta nu este încă cea mai mare ofensă adusă unui electorat onest de dreapta. Nu, nici pe departe. În comunicat se spune că Organizația municipală Constanța a PNL, ”prin vocea consilierilor locali prezenți la ședința Consiliului Local Municipal din data de 29 ianuarie a.c., care au votat împotriva Hotărârii privind aprobarea bugetului municipal pentru anul 2016, dezaprobă modul în care administrația locală PSD înțelege să organizeze dezbateri pe teme de importanță majoră pentru constănțeni.”

Nu contează că acest comunicat vine la 3 zile după eveniment. Să ne concentrăm pe expresia ”prin vocea consilierilor locali prezenți la ședință”. Adică 2 din 6. Fără nicio explicație pentru absența celor 4 consilieri. Ce jignitor pentru electoralul liberal.

Nu mai fac analiză pe text, ca să nu mă enervez, din nou, prea tare.

Constanța are nevoie de opoziție, nu de o poziție. Constănțenii au nevoie de consilieri care să le apere interesele. Nu prin comunicate de presă care nu spun nimic, ci prin acțiuni. Nu prin scaune goale la ședința de votare a bugetului, ci prin discuții în comisii. Aș vrea să văd liberalul care s-a bătut în comisiile de specialitate ale Consiliului Local pentru binele constănțenilor, dar care a fost refuzat de PSD-iști. Spuneți-mi, dacă știți vreunul! Nu s-a întâmplat așa, fapt reproșat și de primarul Decebal Făgădău.

Mazăre nu ar fi existat dacă liberalii nu ar fi practicat politica struțului. Știu liberali care înghit în sec și își strâng pumnii de ciudă că s-a întâmplat așa, dar știu mai mulți care s-au complăcut în această atitudinea.

Constanța are nevoie de un partid de dreapta, unul care să promoveze interesele clasei de mijloc, al micilor oameni de afaceri, ai întreprinzătorilor, ai celor care practică profesiile liberale. Și PSD are nevoie de un PNL care să i se opună doctrinar, nu să i se închine clientelar. Așa funcționează democrația.

PNL are oameni valoroși, care nu sunt lăsați să se afirme, dar și un mare bazin electoral gata să-l sprijine. Cu condiția să nu mai facă playback, ci opoziție adevărată. Nu mai avem nevoie de mimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *