Metoda Accidentul revine în forță, în 2018. O bătrână le-a dat 10.000 de lei infractorilor

metoda accidentul

Metoda Accidentul revine în forță, în 2018, în Constanța. O bătrână le-a dat 10.000 de lei infractorilor, iar un bărbat a anunțat poliția, după ce și-a dat seama că este victima unei înșelăciuni.

La data de 02.01.2018, în jurul orei 01.45, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 80 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelat pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, informând-o că a suferit un accident și este la spital.

Pentru efectuarea unei operații. la o unitate medicală din București, i s-a adus la cunoștință, de către o voce de bărbat necunoscută, care s-a recomandat a fi medic, că ar fi nevoie de suma de 16.000 de euro.

Bărbatul și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie.

La data de 02.01.2018, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție au fost sesizați de către o tânără, de 30 de ani, care le-a spus că bunica ei, o femeie, de 82 de ani, din Constanța, a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, informând-o că fiul acesteia a suferit un accident și este la spital.

Pentru efectuarea unei operații. la o unitate medicală din București, i s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 10.000 de lei.

Bătrâna a oferit suma solicitată unui bărbat care s-a prezentat la domiciliul acesteia.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

Recomandările polițiștilor constănțeni

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor „rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, poliția precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

„Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier”, au spus reprezentanții IPJ Constanța.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.