Ce ar fi spus Mihai Eminescu despre scandalul politic din aceste zile

mihai eminescuMihai Eminescu nu este numai poetul național, care a dat naștere limbii române pe care o vorbim, a fost și un excelent ziarist. Un analist politic, așa cum s-ar spune în zilele noastre.

A scris ani de zile despre ce se întâmpla în politica vremurilor sale, fiind acreditat în parlamentul de atunci al României.

A scris acid și critic, așa cum trebuie să scrie un ziarist bun.

Multe dintre frazele sale sunt actuale și astăzi. Prof. univ. dr. Marina Cap-bun, de la Facultatea de Litere a Universității Ovidius, mi-a făcut onoare de a veni astăzi, într-o emisiune la Dobrogea TV, în care a vorbit despre această latură a lui Mihai Eminescu.

Una dintre frazele selectate de doamna profesoară pentru această emisiune se potrivește mănușă evenimentelor care au loc în aceste zile în politica din România. Este rostită în decembrie 1882.

„Pe când la noi în țară atenția publică e absorbită de fenomenele de corupție și de cădere, ce le prezintă un partid în disoluțiune, ale cărui miasme se răspîndesc, umplînd spiritele cele mai bune de slăbiciune și îndoială, în afară de marginile țării noastre se pregătesc lucruri proprii a da o altă față Europei.”

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *