Ministerul Turismului aduce touroperatori din India în Sinaia și Brașovul, nu și pe litoral

Castelul Bran

Ministerul Turismului organizează în perioada 26-29 octombrie o vizită de informare în vederea creșterii atractivității României ca destinație turistică pe piața din India. Cu sprijinul Ambasadei României la New Delhi, ministerul a invitat reprezentanți ai unor touroperatori din India, dar și ai unei companii de transport. Infotrip-ul a debutat cu vizitarea celor mai importante obiective turistice din București și va continua cu alte destinații reprezentative pentru țara noastră precum Sinaia, zona Branului și orașul Brașov.

Odată cu prezența delegației indiene în București, reprezentantul Ministerului Turismului, Secretarul de Stat Cristina Ionela Tărteață, a organizat o întâlnire de tip business to business, tocmai pentru a pune accent pe oportunitățile de colaborare în domeniul turismului. Invitații din cadrul infotrip-ului au participat astfel la un schimb de informații de specialitate cu reprezentanți de marcă ai asociațiilor și federațiilor din industria turismului românesc, cu membri din managementul Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., precum și cu funcționari din cadrul direcțiilor de specialitate ale Ministerul Turismului.

Subiectele abordate au atins un spectru de competență diversificată. Astfel, putem enumera oportunitățile de creștere a fluxului de turiști între cele două state, investițiile pe care operatorii privați le pot realiza în zona de restaurante și de unități de alimentație publică cu specific indian, precum și depunerea tuturor diligențelor ce intră în sfera de competență a Ministerului Turismului, în vederea facilitării obținerii vizelor pentru grupurile de turiști indieni, cu precădere a reducerii considerabile a perioadei de acordare a vizelor.

Vizita de lucru în India, din luna mai a.c., a Secretarului de Stat Cristina Ionela Tărteață, ce a avut ca scop promovarea României pe această piață și identificarea de noi oportunități de colaborare instituțională între cele două țări în domeniul turismului a rezidat în a considera oportun și necesar organizarea unui eveniment de tip infotrip în România, în această perioadă.

Comunicat de presă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.