Momente emoționante în Tărâmul Magic de Crăciun. Moș Nicolae a oferit cadouri copiilor din centrele de plasament. FOTO/VIDEO

taram-magic-craciun-9

Circa 160 de copii din mai multe centre de plasament au primit cadouri de la Moș Nicolae, în această seară, în Tărâmul Magic al Crăciunului.

Moșul a sosit la bordul unei șalupe, pe lacul Tăbăcărie. L-au așteptat nu numai copiii, ci și mai multe personaje de basm sau film, cum ar fi o frumoasă, desigur, Albă ca Zăpada, Jack Sparrow, Belle, Pălărierul Nebun, etc. Toți studenți la Facultatea de Teatru din Constanța.

Primul cadou al copiilor a fost spectacolul ”Cei trei purceluși”, al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”. La final, moșul le-a dăruit tuturor cadouri, din care nu au lipsit dulciurile.

Evenimentul a fost organizat de Fundația Umanitară ”Clopot”, care se ocupă și de organizarea Tărâmului Magic al Crăciunului. Reprezentanții acesteia spun că vor derula o campanie pe toată durata acestei luni, iar oricine dorește poate contribui cu ceva pentru a aduce un zâmbet pe fața copiilor din centrele de plasament.

”Am rugat constănțenii și îi rugăm în continuare, dacă vor să aducă pentru copiii din centrele de plasament dulciuri, îmbrăcăminte sau încălțăminte, orice pot dona, să aducă aici, în Tărâmul Magic sau la Oficiul Poștal al lui Moș Crăciun. Să încercăm să fie o parte a familiei mari, a Constanței”, a spus Valentin Ispas, ofițerul de presă al evenimentului.

 

Dincolo de această relatare seacă, trebuie să vă spun că au fost momente emoționante în această seară. Am văzut copii care se lipiseră de doamnele din organizare și care parcă nu mai voiau să le lase să plece. L-am văzut pe unul dintre viceprimarii Constanței, Costin Răsăuțeanu (căruia îi cer scuze că îl menționez aici, știu că nu și-ar fi dorit) cum îi striga pe nume pe copiii din centrul Antonio. ”Îi cunosc pe toți, am crescut cu ei”, mi-a spus. Și viceversa era valabilă, și copiii îl cunoșteau.

Nu este prima dată când particip la astfel de evenimente, când cineva se gândește să facă un pic de bine acestor copii care ar fi meritat o soartă mai bună. De fiecare dată, este la fel de emoționant. Pe cât de tristă este soarta acestor copii fără părinți, pe atât mai important mi se pare ca noi, toți, să le oferim, chiar și pentru câteva clipe, căldura și speranța de care au nevoie. Să simtă că sunt, așa cum bine spunea Valentin Ispas, o parte a familiei mari a Constanței.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.