Nu vă place cum arată Constanța? Acum aveți o aplicație unde puteți să reclamați problemele

aplicatie sesizari constanta

Nu vă place cum arată Constanța? Acum aveți o aplicație de mobil unde puteți să reclamați problemele. Se numește „Sesizări Constanța” și poate fi descărcată atât din AppStore, cât şi din Google Play.

Sunt puse la dispoziție șase domenii pentru reclamații: dotări urbane, drumuri publice, spaţii verzi, câini fără stăpân, igienă publică și iluminat publice. Aplicația se poate instala în mod gratuit, iar primăria nu a plătit pentru realizarea ei.

„Este o aplicaţie uşor de utilizat, este o aplicaţie care georeferenţiază şi autointroduce adresa, poziţionarea, care permite foarte uşor realizarea unei fotografii, alăturarea unui text şi transmiterea sesizării către Primărie. Nu doar primirea reclamaţiei reprezintă tot ceea ce are de făcut municipalitatea, ci rezolvarea ei, altfel folosim un instrument pe care nu-l va mai utiliza nimeni. Reclami o dată, de două ori, vezi că nu se rezolvă problema şi discredităm instrumentul, aplicaţia. Avem şase domenii pe care le pot alege constănţenii în momentul în care doresc să reclame. Aici fac referire la dotări urbane (ceasuri stradale, coşuri de gunoi, locuri de joacă, mobilier urban), drumuri publice (gropi, surpări, lucrări efectuate necorespunzător, igienă publică – ridicarea gunoiului, măturat stradal), elemente de ţin de dezinsecţie – deratizare, spaţiile verzi, câini fără stăpân şi iluminat public”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Primarul a subliniat că sesizările transmise care nu au legătură cu primăria, vor fi redirecţionate către instituţiile care pot interveni în problemele respective.

„Mă aştept la un număr mare de sesizări. Apelez de acum la răbdarea şi bunăvoinţa constănţenilor, nu le vom putea, vă spun cu onestitate, rezolva pe toate peste noapte, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să grupăm eforturile noastre pentru că aţi văzut de multe ori se intervenea haotic în oraş. Încercăm să grupăm problemele, ne ajută aceată zonificare a problemelor”, a explicat Decebal Făgădău.

Am testat aplicația. Vă puteți conecta cu contul de Facebook sau cu cel deţinut la Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa. Durează câteva secunde, iar sesizarea se poate facecu ușurință. Sesizări se pot trimite în continuare şi prin intermediul siteului primăriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *