O constănțeancă a devenit campioană mondială la săritura în lungime

Performanță de excepție pentru România.

Studenta Universității „Ovidius” din Constanța, Alina ROTARU a câștigat azi în Taipei Medalia de AUR la săritura în lungime, devenind CAMPIOANĂ MONDIALĂ UNIVERSITARĂ cu o performanță de 6,65 metri în cadrul UNIVERSIADEI 2017 organizată de FISU.

Anunțul a fost făcut de Alin Larion, antrenor de atletism la CS Farul și cadru didactic la Facultatea de Sport și Educație Fizică din cadrul Universității Ovidius.

Competiția este cea mai puternică la nivel mondial pentru studenții sportivi.

România a cucerit până acum la Taipei medalii doar la gimnastică artistică și atletism.

Bilanțul delegației noastre este de trei medalii de aur și trei de bronz. Două de aur au fost cucerite de gimnasta Larisa Iordache, la individual compus și la sol, iar cele de bronz au fost obținute de Larisa Iordache (bârnă), Andrei Muntean (sărituri) și Andrei Gag (aruncarea greutății).

România participă la ediția a 29-a a Universiadei de vară cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi. Sportivii români concurează la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă și judo.

România s-a clasat pe locul 29 pe națiuni la Universiada de vară din 2015, de la Gwangju (Coreea de Sud), obținând 1 medalie de aur, 3 de argint și 3 de bronz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *