VIDEO. O rază de speranță pentru bolnavii de cancer din Constanța

centru radioterapie protocol semnare

Momentul semnării documentului

Bolnavii de cancer din Constanța primesc o rază de speranță. Sau de normalitate, dacă vreți. S-a semnat contractul pentru furnizarea echipamentelor necesare radioterapiei.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, a participat, astazi, la semnarea contractului de furnizare de echipamente de radioterapie intre Ministerul Sanatatii si asocierea formata de ELEKTA LIMITED UK si S.C. MEDLIMPEX 95 SRL.

Contractul prevede furnizarea catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” de echipamente pentru radioterapie, respectiv accelerator linear de particule, computer tomograf simulator, precum si alte dotari specifice. Laboratorul de radioterapie al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta a fost inclus pentru dotare in proiectul „Reforma sectorului sanitar – Imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar” finantat prin acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.

De acum ne vom putea trata bolnavii acasa, in judetul Constanta! Incep sa se vada si primele rezultate in domeniul sanitar, dar si o conturare a eforturilor pe care le-am depus inca de la preluarea mandatului in fata autoritatilor nationale pentru ca Spitalul Judetean Constanta sa devina o prioritate nationala. Ajutorul primit, si aici ma refer la echipamentele de care o sa beneficieze Spitalul Judetean Constanta, reprezinta un suport real, un sprijin ce ne ajuta sa prelungim viata constantenilor”, a precizat Marius Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.

Sectia de radioterapie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta a fost inchisa in luna aprilie 2016 din cauza echipamentelor depasite.

În Constanța sunt peste 22.000 de bolnavi de cancer.

Mai jos aveți imagini din București, imediat după semnarea contractului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.