Parlamentarii penali ai Constanței. Inițiativa România le cere demisia

parlamentul judecat

Inițiativa România, platformă civică născută din mișcările de stradă după tragedia din Colectiv, cere public excluderea din partide a tuturor politicienilor inculpați, trimiși în judecată, condamnați nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, în special de corupție și conexe. De asemenea, mai cere angajamentul public că niciunul dintre aceste nume nu se va mai regăsi pe listele partidelor la alegeri, dar și demisia imediată a acestor persoane din funcțiile publice pe care le ocupă.

Cererea este adresată tuturor șefilor de partide din România.

”Corupția are nume și prenume. Și fiecare dintre aceste nume a contribuit în mod direct la sărăcia românilor, promovarea incompetenței și hoției și, în cele din urmă, moral, la uciderea a peste 50 de tineri”, spun reprezentanții Inițiativa România.

”Îi rugăm pe români să nu mai voteze niciunul din partidele care vor continua să susțină în funcții publice fie și doar un nume din această listă. Îi invităm pe români să ni se alăture în inițiativa noastră de a curăța clasa politică, prin susținerea unor oameni competenți și integri care să își asume un serviciu public în beneficiul cetățenilor”, au mai precizat aceștia.

Lista Inițiativei România cuprinde un număr de 128 de nume de politicieni de la vârful statului și partidelor care au fost inculpați: 57 de deputați sau eurodeputați, 26 de senatori, 28 de președinți sau vicepreședinți de consilii județene și 17 primari ai municipiilor reședință de județ.

Pe ea se află patru parlamentari constănțeni în funcție:

Radu Babuș, deputat PSD – Urmărit penal de DNA pentru savarsirea infractiunii de stabilire, cuintentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand autoritatii publice in cadrul unei actiuni de vanzare aacestora, prevazuta de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000

Mircea Banias, senator ALDE -Trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, constituirea unuigrup infracțional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă aunui astfel de grup, precum și de instigare la infracțiunea de abuz înserviciu contra intereselor persoanelor

Gigi Chiru, senator PNL – Condamnat cu suspendare pentru mită electorală.

Alexandru Mazăre, fost PSD – Urmărit penal de DNA pentru complicitate la luare de mită și fals îndeclarații

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.