Pentru Marius Petre, candidat independent la Primăria Peștera, educația este prioritatea zero

Marius Petre, candidat independent la Primăria Peștera

Marius Petre știe care este importanta educației. Născut în Izvorul Mare, acesta a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității Ovidius (1997 – 2001), și-a făcut masterul tot acolo, urmat de un alt master în management educațional la SNSPA București. Și-a dat doctoratul în 2013 cu lucrarea Relații politice diplomatice între România și Italia între 1935 și 1940. A fost profesor la Școala din Peștera, apoi directorul acesteia. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean i-a remarcat calitățile și așa a ajuns inspector în cadrul instituției.

A demisionat însă din ISJ pentru o provocare: candidează ca independent la Primăria Peștera.

Candidează pentru că în calitatea de primar poate duce mai departe misiunea pe care și-a asumat-o de mult timp: aceea de a sprijini educația, de a fi aproape de elevi.

”Vin din domeniul educației și e normal ca educația să fie, așa cum a fost în ultimii ani, prioritatea zero, mai ales în condițiile au început deja să dea și roade. Orice pas greșit sau orice întrerupere a acestui sprijin ar însemna întoarcerea cu peste zece ani în urmă”, spune Marius Petre.

Ce înseamnă concret acest lucru? Înseamnă că viziunea ex-primarului Valentin Vrabie va fi continuată. Și pentru acesta, educația a însemnat principala prioritate.

Elevii vor fi sprijiniți în continuare prin asigurarea transportului sau a decontării acestuia de la domiciliul către școala din localitate, dar și către liceele din alte localități pentru că există copii din Peștera care învață în Medgidia, Cernavodă, Castelu, Poarta Albă și Constanța.

Familiile elevilor primesc la fiecare început de an, și vor primi și în continuare, toate cele necesare, printre care se numără rechizitele și chiar uniforma școlară.

Marius Petre este garanția că toate aceste proiecte vor continua. De menționat că acesta îl va păstra în funcția de viceprimar pe Tudorel Grosu, cel care a făcut o echipă excelentă cu Valentin Vrabie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.