Polițiștii, alături de copii. Ce i-au învățat

politisti

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost alături de copiii care au participat, pe 18 noiembrie, la un eveniment cultural, în cadrul proiectului educaţional „CARAVANA ISTEŢILOR – ŞTIU, MĂ INFORMEZ, DECI SUNT CEL MAI BUN!”, unde cei mici au concurat pentru unul dintre multele trofee acordate de polițiști.

Evenimentul s-a adresat atât celor mici, cât şi celor mari, părinţi și bunici, prilej pentru polițiști de a le oferi micuților participanți, sfaturi şi recomandări referitoare la prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor şi a violenţei în şcoli.

Concursurile educative au avut loc într-un centru comercial din municipiul Constanța, unde au participat elevi, părinți și cadre didactice.

politisti copii

Deoarece siguranța copiilor este o prioritate a tuturor, poliţiştii constănţeni le-au recomandat minorilor să fie precauți în mediul on-line, să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute sau să părăsească locuinţa fără acordul părinţilor.

Totodată, copiii au fost sfătuiți să nu adopte un comportament violent la unitatea de învățământ, sesizând la nevoie unul dintre profesori, iar în drumul spre domiciliu/şcoală să nu interacționeze cu necunoscuți, alegând cel mai scurt drum, evitând, pe cât posibil, zonele izolate.

De asemenea, elevii au fost îndrumați să circule pe trotuare și să traverseze doar prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.