Primăria Constanța menține măsurile și recomandările de vreme caniculară

Unui constănțean i se măsoară tensiunea la unul dintre corturile amplasate de primărie

În urma atenționării meteorologice primite de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea de cod portocaliu – caniculă și disconfort termic accentuat, ce a fost instituit pentru perioada 30.06-01.07.2017, pentru prevenirea și limitarea efectelor temperaturilor extreme înregistrate, Primăria municipiului Constanța a amenajat 12 puncte de prim-ajutor medical.

Având în vedere temperaturile ridicate ce au fost înregistrate la Constanța, Serviciul Inspectorat Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa a asigurat fiecare punct de prim-ajutor cu personal medical specializat care asigură asistenţa medicală de urgenţă între orele 11:00 și 18:00. Spațiile în care sunt amenajate puncte de prim-ajutor sunt dotate cu filtre de apă și aparate de băuturi calde (ceai și cafea). În plus, în cele două zile de caniculă s-au luat măsuri de stropire a carosabilului pe bulevarde și străzi principale, iar fântânile arteziene din oraș au fost pornite în vederea diminuării disconfortului termic.

Chiar dacă începând de astăzi a fost ridicat codul portocaliu de caniculă, temperaturile se vor încadra între 25 și 28 grade Celsius, iar indicele de confort termic temperatură – umezeală nu va mai depăși 80 de unități, Primăria Constanța va menține măsurile pentru diminuarea disconfortului termic, iar punctele de prim-ajutor care vor funcționa și în continuare în următoarele spații:

1. Club pensionari, zona Delfinariu, strada Zorelelor nr. 69 bis;

2. Club pensionari zona Eden, strada Soveja, nr. 77, bl. 35B;

3. Club pentru pensionari zona Far, strada Aurora nr. 2, bloc PF1;

4. Club pentru persoane cu handicap zona Tomis III , piața veche;

5. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul din Tomis II;

6. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Casa de Cultură;

7. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în zona Poarta 6, strada Brizei;

8. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în Parcul Tăbăcărie – Țara piticilor;

9. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în piațeta Badea Cârțan;

10. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în zona CET, aleea Albatrosului;

11. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Gară;

12. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul Teatrului de Stat.

În cursul zilei de ieri, la punctele de prim ajutor amenajate de municipalitate s-au efectuat verificări ale tensiunii arteriale, măsurare a glicemiei pentru aproximativ 250 de persoane.

Pentru prevenirea incidentelor cauzate de temperaturile ridicate, primăria roagă cetăţenii să evite în continuare expunerile la soare, în special în intervalul 11:00 – 17:00. În cazul deplasărilor se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare), iar îmbrăcăminea trebuie să fie adecvată – haine largi, deschise la culoare.

În perioada verii se recomandă consumul cât mai mare de lichide, dar evitarea cu desăvârșire a băuturilor alcoolice și consumul moderat de cafea, care pot duce la deshidratarea organismului.

Totodată, specialiștii recomandă dușurile cu apă rece, consumul de fructe și legume și mai puțin grăsimi animale și vegetale.

Orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la numerele de telefon 0241/55.00.55 și 0241/48.81.66.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.