Primăria Mangalia preia activitatea fostului ADPP și iluminatul public

Cristi Radu, primar Mangalia

Cristi Radu, primar Mangalia

În perioada imediat următoare, Primăria Mangalia va prelua întreaga activitate a fostei Administraţii a Domeniului Public şi Privat (ADPP), aflată în subordinea Consiliului Local.

”Înfiinţată la începutul anilor 2000, această instituţie a fost, în opinia mea, un robinet prin care unii politicieni locali sifonau fonduri uriaşe din banul public şi mai ales terenurile din oraş şi staţiuni. Tocmai din acest motiv, în ultimii ani, am fost blocat sistematic de unii consilieri locali, de fiecare dată când am propus desfiinţarea ADPP. Abia după alegerile de anul trecut am putut avea susţinerea unei majorităţi pentru ca Primăria să preia activitatea ADPP, documentaţia fiind acum în faza finală. Mă refer aici la tot ce înseamnă domeniul public: locuri de joacă, baze sportive, cimitire, parcări, etc. Niciuna din toate acestea nu este încă în administrarea primarului, ci a Consiliului Local, prin ADPP”, a explicat primarul Cristi Radu.

În altă ordine de idei, acesta a anunțat că primăria este pe ultima sută de metri cu documentaţia de preluare a iluminatului public de la ENEL.

”Până nu va fi la Primărie, nu putem interveni să schimbăm nici măcar un bec pentru că este infracţiune. Ştiu că este neplăcut, dar vă rog să mai aveţi puţină înţelegere în această privinţă. Zilele acestea, vom continua acţiunile de dezisecţie, precum şi cele de întreţinere a spaţiilor verzi, prin cosirea ierbii şi toaletarea vegetaţiei din zonele publice”, a spus primarul.

Acetsa își cere scuze și pentru defecţiunile de la unele locuri de joacă, dar subliniază că trebuie să finalizeze preluarea activităţii de la ADPP la Primărie, pentru a le putea repara.

”Un caz asemănător este şi cu Portul Turistic: proiectul a fost făcut de o firmă care apoi a intrat în faliment. Deci nu a mai putut face reparaţiile necesare. Din păcate, nici Primăria nu a putut interveni, lucrarea fiind în garanţie. Mai mult decât atât, nici măcar nu se găsesc documentele de provenienţă a stâlpilor de iluminat şi a celorlalte piese de mobilier urban. Sunt aspecte juridice care par minore, la o primă vedere, dar care pot avea consecinţe grave dacă nu respectăm legea. Într-adevăr, cetăţeanul judecă primarul în funcţie de cum arată oraşul. Dar pentru a ne face treaba corect, legal şi cu rezultate pozitive pe termen lung, trebuie mai întâi să punem în ordine ceea ce alţii au încurcat intenţionat, de-a lungul anilor, pentru a pune mâna pe terenurile de milioane de euro, din oraş şi staţiuni”, a conchis primarul Mangaliei.

Cristi Radu se află la al doilea mandat de primar al Mangaliei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *