Primăria Medgidia a dat în judecată copii de 11 și 12 ani

Marian Iordache, primar Medgidia

Marian Iordache, primar Medgidia

Primăria Medgidia a anunțat, astăzi, că în oraș au existat în repetate rânduri sesizări ale cetățenilor cu privire la distrugerea domeniului public: piese de mobilier deteriorate, stâlpi de iluminat rupți și nu numai. După deviza „strici, plătești”, Primăria Municipiului Medgidia s-a sesizat în cazurile în care făptașii au fost prinși. Este cazul și a trei minori din localitate care au fost declarați vinovați de distrugere de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.

La data de 13.12.2015, trei minori de 12 și 11 ani au fost surprinși de către agenții Poliției Locale Medgidia  sub podul rutier, acolo unde au aprins deșeurile existente într-o pubelă, fapt care a cauzat distrugerea acesteia. În urma constatării faptei, Primăria municipiului Medgidia a depus plângere penală împotriva minorilor  M. C. M de 11 ani,  R. E. G în vârstă de 12 ani și M. A. V., în vârstă de 11 ani.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că minorii erau vecini și se jucau adesea în Parcul 1 Mai, locul în vecinătatea căreia s-a petrecut fapta. Decizia Parchetului de de pe lângă Judecătoria Medgidia este că familiile minorilor vor suporta cheltuielile înlocuirii pubelei distruse, precum și cheltuielile judiciare.

„Pe această cale, fiind creat un precedent, anunțăm că toate persoanele care vor fi surprinse în timp ce distrug bunurile aflate pe domeniul public vor fi trase la răspundere, prin plângeri penale. Cu alte cuvinte, tuturor ne place să locuim într-un municipiu curat și frumos, haideți să încercăm să îl și păstrăm așa!”, a declarat primarul Marian Iordache.

One comment

  • Pai si care i faza?, foarte bine si eu am ub copil de 10 ani daca sparge ceva platesc!, mai lasa ti vrajeala asta inainte de alegeri, se stie ca Vrabie castiga!, banuiesc ca minorii aia erau niste ciori borate care sparg fura si distrug, iar noi trebuie sa zicem bravo!!!, ca de sunt minori, hai ca e o stire d kkt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.