Primăria Ovidiu semnează actul final al înfrățirii cu orașul italian Sulmona

Anamaria Casini George Scupra

Primarul din Sulmona, Anamaria Casini, și cel din Ovidiu, George Scupra, au pozat împreună în Ovidiu, după un eveniment dedicat poetului Ovidius, în vara anului 2017 (foto: Constanța 100%)

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, va semna luni, 20 noiembrie, actul final al înfrățirii cu orașul italian Sulmona.

Ceremonia va avea loc în sala de consiliu a Palatului San Francesco din Sulmona, de la ora 10.00, ora locală.

„În numele lui Ovidius vom semna acest acord cu orașul Ovidiu, cu care împărțim celebrarea a 2.000 de ani de la moartea marelui poet, în acest an extraordinar care se va termina în aprilie 2018. Să reținem că Ovidiu nu este numai al Sulmonei, patria sa, ci și al Romei, unde a trăit, ci și al orașului Ovidiu și al Constanței, teritorii care l-au găzduit pe Ovidiu în exil, până moartea sa. Este o ocazie pentru a remarca, din nou, importanța politicii de înfrățire pe care o urmărim, de identificare a unor instrumente care să contribuie la renașterea teritoriilor din punct de vedere turistic, economic și cultural”, a declarat Anamaria Casini, primarul din Sulmona.

După semnarea acordului, seara, va avea loc un spectacol în care protagoniști vor fi artiștii Lelia Rus Pîrvan, din România, și Monticelli&Pagone, din Italia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.