Primul film documentar românesc despre poetul Ovidius poate fi văzut la centrul „Jean Constantin”. Intrarea este liberă

ovidius

Primul film documentar românesc despre poetul Ovidius poate fi văzut duminică, 22 aprilie, la „Centrul multifunctional educativ pentru tineret” Jean Constantin din Constanța, care a fost inaugurat vineri.

Vor fi două proiecții, de la ora 13.00, respectiv de la ora 18.00.

Intrarea este liberă.

Documentarul a fost  filmat în trei țări România, Italia și Bulgaria. Au fost realizate circa 15 interviuri cu specialiști din România și Italia, dar și cu martori ai înfrățirii de acum jumătate de secol.

S-a filmat aproximativ 600 de minute, din care echipa de producție a avut sarcina dificilă de a selecta și monta numai aproape 50.

Mai jos puteți urmări o emisiune pe care am realizat-o la Dobrogea TV pe această temă și în care invitat a fost Cristi Cealera.

Veți putea afla din film detalii despre cum a ajuns poetul Ovidius să fie liantul între localitățile Constanța și Sulmona, despre viața și opera sa, dar și despre legendarul prefect constănțean Remus Opreanu, precum și despre Ettore Ferrari, arhitectul care a realizat statuilor poetului, statui ce pot fi admirate în cele două orașe înfrățite.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.