Procuror trimis în judecată de DNA

balaican

Balaican Vasile (foto: telegrafonline.ro)

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar, a inculpatului BALAICAN VASILE, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, și în stare de libertate, a inculpatului DIMOFTACHE RĂZVAN, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La datele de 10 februarie 2012 și 5 martie 2012, inculpatul Balaican Vasile a primit de la inculpatul Dimoftache Răzvan suma totală de 500 de euro în două tranșe, de 200 euro și respectiv 300 de euro, pentru a-și trafica influența pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influență, dosar în care inculpatul Dimoftache Răzvan era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni la regimul circulației, promițându-i că îl va influența pe procurorul de caz astfel încât acesta să dispună față de Dimoftache Răzvan o soluție favorabilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

One comment

  • Procurorul Balaican Vasile este la al treilea dosar. Primul 2013- abuz in serviciu- Clasat. Al doilea 2014- trafic de influenta cu 2000 eur- Clasat. Acum al treilea dosar- trafic de influenta- 500 sau 5000 eur, a fost trimis in judecata. Cu siguranta va primi 2 ani cu suspendare in timp ce altii iau 4 ani cu executare. Dar cu pensia speciala de magistrat cum ramane? 12000 ron/luna. De ce Inspectia Judiciara nu a luat niciodata masuri cu toate ca a fost instiintata de mai multe ori despre activitatile nelegale ale acestuia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.