„Produs tradițional dobrogean“ devine marcă înregistrată

produs dobrogean

Parlamentul României fost gazda lansării inițiativei de înregistrare a mărcii „Produs Tradițional Dobrogean”.

Evenimentul a fost susținut de administrația publică locală a comunei Cumpăna. Din delegația comunei Cumpăna condusă de primar ec. Mariana Gâju, fac parte reprezentanți ai primăriei Cumpăna, reprezentanții conducerii Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Constanța, precum și reprezentante ale „Asociației Gospodinelor din comuna Cumpăna” si ai „Asociația Fermierilor din sectorul zootehnic din comuna Cumpăna”

Gospodinele reprezentante ale tuturor etniilor conlocuitoare, administratori ai unor microfabrici de panificatie si de procesare a cărnii din comuna Cumpăna, precum si producători ai vinului din județul Constanța au prezentat „Produsele Tradiționale Dobrogene”, care s-au bucurat de un real succes și au primit asigurări de la parlamentari că vor înregistra marca “Produs Tradițional din Dobrogea” la O.S.I.M. (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) în maxim șase luni.

Lansarea mărcii „Produs Tradițional Dobrogean” are ca scop promovarea produselor tradiționale cu specific dobrogean la nivel național și european, cât și coordonarea acestei inițiative cu activitățile desfășurate de către Comisia de specialitate a Parlamentului României, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale și autoritățile locale.


Evenimentul a fost susținut și de parlamentari constănțeni: senator Cristina Dumitrache, senator George Vișan, deputat Antal István-János și secretar de stat în cadrul Departamentului pentru relații Interetnice din Guvernul României – Amet Aledin.

Evenimentul care a avut lor ieri a fost susținut de administrația publică locală a comunei Cumpăna.

Vă recomandăm și:

Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, s-a dus în Germania să încerce să rezolve problemele climatice ale Terrei
Primăria Cumpăna confundă mall-urile de cumpărături cu molurile portuare. De ce s-a dus Mariana Gâju în China
Mariana Gâju, primărița care a vrut să aducă brâul Maicii Domnului în școli, se specializează în „economie circulară” și deșeuri reciclabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.