Protecția Consumatorilor are câteva sfaturi utile pentru cumpărarea produselor de post

produse de post

Pentru că ne apropiem de sărbătorile de iarnă, reprezentanții Protecției Consumatorilor au câteva sfaturi utile pentru cei care vor ține post.

Iată ce spune Paul Anghel, Director General Direcţia Generală Control ANPC:

Atunci cand cumparati produse de post, acordati o atentie deosebita listei ingredientelor. In cazul in care lista ingredientelor contine lapte praf, zer praf, pudra de oua aceste produse nu fac parte din grupa produselor de post.

Pentru produsele taiate/fractionate/portionate de vanzator, cereti sa vedeti eticheta produsului pentru a verifica data durabilitatii minimale sau compozitia.

Nu cumparati produse cu etichete care nu va informeaza complet si corect privind continutul/ingredientele sau calitatea produsului.

Verificati data durabilitatii minimale. Nu cumparati produse cu data durabilitatii minimale/data limita de consum depasita sau modificata.

Urmariti daca in magazin sunt respectate conditiile de pastrare specificate de producator, in special temperatura. Nu cumparati produse care au fost tinute la temperaturi mai mari decat cea specificata. Dupa achizitie, respectati si la domiciliu conditiile de depozitare precizate pe ambalaj.

Solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba achizitia in cazul in care doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs.

Nu cumparati produse alimentare din locuri neautorizate; comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si riscati sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sanatatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.