Protecția Consumatorilor avertizează: tartrazina din acadele poate produce cancer

Sursă foto: Facebook/PaulAnghel

Protecția Consumatorilor avertizează: tartrazina, o substanță din acadelele care se pot cumpăra din magazinele românești, poate produce cancer.

Paul Anghel, director în ANPC, spune că tartrazina, adică E103, poate produce cancer de tiroidă, mâncărimi, rinite, oboseală, migrene, depresie, probleme de vedere și insomnie.
„Tartrazina nu este recomandată (în multe țări este interzisă) în produsele alimentare ce sunt consumate de copiii sub 3 ani. La copii, tartrazina poate produce sindromul ADHD – deficit de atenție și hiperactivitate. Copiii afectați de acest sindrom iși pot controla greu comportamentul și au probleme în a fi atenți la ceea ce se întampla în jurul lor;E110(sunset yellow) ca și ceilalți coloranți,poate produce alergii la persoanele sensibile la aspirină și poate agrava astmul. Poate produce vărsături, diaree, urticarie, gastrite, umflarea pielii și migrene”, a spus Paul Anghel.
Potrivit acestuia, colorantul este suspectat și de producerea sindromului de hiperactivitate la copii.
Acest colorant conține plumb și aluminiu și astfel mărește doza zilnică ingerată.

Mai mult, E122 (Azorubina) poate provoca reactii adverse la persoanele astmatice si la cele alergice la aspirina (salicilati). Poata provoca sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Poate fi cancerigen, provoaca urticarie si edem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.