Protest împotriva realizării parcului de miniaturi în Parcul Tăbăcărie

parc tabacarie

Deputatul Ion Stelian-Cristian, împreună cu ONG-ul „Baricada Verde”, susținuți de „Verde Urban” și USR Constanța, organizează astăzi, 20.10.2016, ora 17, în zona hotelului Zodiac, un protest împotriva Hotărârii Consiliului Local Constanța de a realiza proiectul „parcului de miniaturi” în Parcul Tăbăcărie.

Protestul va avea loc în Parcul Tăbăcărie (în spatele hotelului Zodiac).

„Consilerii locali PSD și PMP au decis amenajarea unei expoziţii în Parcul Tăbăcărie pe o suprafaţă de 2 hectare, astfel diminuându-se puţinul spaţiul verde rămas din parc. Pe lângă mall, blocuri și terase, acum vor apărea miniaturi ale construcţiilor emblemă din orașul nostru, majoritatea aflându-se în paragină. Așadar, vă așteptăm să ne unim vocile într-una singură, și să strigăm cât ne ţin plămânii “Opriţi dezastrul din Parcul Tăbăcărie”, au spus reprezentanții USR Constanța.

Primăria Constanței a anunțat, săptămâna trecută, că va realiza un parc de miniaturi în parcul Tăbăcărie, unde vor fi amplasate miniaturi al celor mai importante obiective din judeţ, proiectul fiind realizat împreună cu o regiune din Bulgaria.

„Ne propunem să aducem o reprezentare la scară mai mică a obiectivelor valoroase pe care le are oraşul şi pe care le are regiunea noastră, în atenţia turiştilor. Utilizăm fonduri europene împreună cu un partener din Bulgaria , evident că vom promova şi câteva obiective importante de pe raza partenerului bulgar. Cred că lucrul cel mai important este că în Parcul Tăbăcărie, într-o zonă în care vă spun sincer astăzi nu se plimbă oamenii, astăzi oamenii o ocolesc pentru că nu arată tocmai bine, ne propunem cu sprijinul fondurilor europene să reamenajăm spaţiul verde, să construim un sistem de iluminat public modern şi eficient, să oferim mobilier urban de bună calitate, băncuţe, coşuri de gunoi, tot ceea ce trebuie astfel încât dintr-o zonă ocolită de constănţeni şi de turişti astăzi să o transformăm într-o zonă atractivă pentru constănţeni şi pentru turişti”, a explicat primarul Decebal Făgădău.

Construcțiile vor fi realizate din materiale ușoare, demontabile și transportabile.

Parcul va ocupa două hectare, se va realiza în spatele actualului Zodiac și va costa 5 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.