Protest în Portul Constanța. „Activitatea este periclitată de dorința unei multinaționale de a face economii”

csct port constanta sud agigea

In data de 23.10.2017 incepand cu orele 8.30 va avea loc un protest in Portul Constanta Sud Agigea. Evenimentul este organizat de societatile de transport de marfuri containerizate sustinuta de agentii liniilor de navigatie si operatorii portuari din din domeniul transportului containerizat. Actiunea este indreptata impotriva companiei CSCT (operatorul singurului terminal de containere din Portul Constanta Sud Agigea). Aceasta companie a implementat un sistem informatic de programare online a intrarilor/iesirilor de contaiere din terminal.

„Chiar daca acest sistem la nivel declarativ s a dorit a fi o modalitate de a evita cozile care se formau la terminal, in realitate el a fost gandit doar pentru ca CSCT sa realizeze economii cu costurile de personal si pentru a evita plata orelor suplimentare fata de angajatii sai.
In urma implementarii acestui program consecintele fata de noi toti cei care lucram in acest domeniu sunt dezastruoase datorita intarzierilor uneori si de ordinul zilelor pentru a introduce sau a scoate un singur container din terminal activitate care in prezent presupune o procedura laborioasa.
Atitudinea reprezentantilor CSCT este un sfidatoare dovada fiind intalnirile la care am participat pana in prezent atitudine care in final din dorinta lor de a face economii cu cheltuielile de personal pune in pericol grav intreaga activitate de import – export de marfuri containerizate. Portul Constanta si activitatea ce se desfasoara in port sunt declarate obiective de interes national care acum sunt periclitate de dorinta unei multinationale de a face economii, companie care este cunoscuta la nivel local prin maniera cu care isi trateaza angajatii dovada fiind litigiile in care este implicata cu sindicatul propriilor angajati.

 

CSCT prin pozitia sa dominanta de pe piata (fiind singurul terminal de containere din Portul Constanta Sud) si atitudinea delasatoate a administratie Portului (CNAPM) care nu a creat conditiile dezvoltarii si a unui alt terminal pentru a exista concurenta (asa cum se practica in porturile dezvoltate) si neimplicarea Ministerului Transporturilor pune in pericol grav importul si exportul de marfuri prin intarzierile cauzate de in livrarile ce se realizeaza pentru industria interna.
Aceasta problema ar fi putut fi rezolvata de catre CSCT prin efectuarea unor investitii in echipamente de manipulat containere si nu in dezvoltatrea unui soft care nu face altceva decat sa ingreuneze activitatea noastra.
Astfel ca in semn de protest in data 23.10.2017 incepand cu ora 8.30 nu vom mai intra in terminalul CSCT pentru nici un fel de operatiune incercand astfel sa atragem atentia autoritatilor fata de acesta atutudine dispretuitoare la adresa companiilor romanesti si fata de liniile de navigatie care inca mai au activitate in Port a unei companii multinationale cu pozitie dominanta pe piata din Romania”, a spus avocatul protestatarilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.