PSD Constanța se leapădă oficial de Mazăre și Constantinescu

Peste numai câteva zile, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu vor deveni istorie pentru PSD Constanța.

Astăzi, conducerea partidului a anunțat că pentru funcţia de preşedinte al PSD Constanţa, rămasă vacantă după demisia lui Radu Mazăre, în luna martie, vor avea loc în 29 iunie.

“Conform graficului de alegeri la nivelul partidului, până la sfârşitul lunii trebuiau terminate alegerile în toate localităţile din judeţul Constanţa. Având în vedere situaţia de la organizaţia judeţeană Constanţa care este una specială în sensul că preşedintele în exerciţiu şi-a dat demisia, avem preşedinte interimar, preşedintele executiv este suspendat, am solicitat conducerii partidului să organizăm alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene mai devreme decât erau planificate. Practic erau planificate începând cu 15 august în calendarul naţional şi am obţinut această derogare şi alegerile vor fi pe 29 iunie”, a afirmat Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD Constanţa, citat de Mediafax.

El a menţionat că până în prezent au fost organizate alegeri în 20 de localităţi din judeţ, dar până în 29 iunie vor fi alese conducerile şi în celelalte 50 de organizaţii din Constanţa.

Cristinel Dragomir a spus că nu va candida pentru preşedinţia PSD Constanţa, ci pentru funcţia de secretar executiv pe care o ocupă şi în prezent.

El a precizat că până în prezent nimeni nu şi-a anunţat oficial candidatura pentru şefia organizaţiei judeţene.

Întrebat dacă Nicușor Constantinescu poate candida pentru preşedinţia PSD Constanţa, aşa cum anunţase acesta săptămâna trecută într-o conferinţă de presă, Cristinel Dragomir a spus că nu este posibil deoarece Constantinescu este suspendat din calitatea de membru de partid.

“Din punctul meu de vedere nu poate candida pentru că este suspendat până la convocarea noului Consiliu Judeţean. Noul Consiliu Judeţean al partidului se va alege în cadrul Conferinţei Judeţene şi practic este imposibil statutar vorbind”, a afirmat Cristinel Dragomir.

PSD Constanţa este condus interimar de senatorul Nicoale Moga după ce preşedintele organizaţiei, Radu Mazăre, a demisionat din funcţie în luna martie. Ulterior, Mazăre a renunţat şi la calitatea de membru al PSD, dar şi la funcţia de primar al municipiului Constanţa. Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţie în aprilie, din cauza problemelor judiciare, iar în urmă cu o săptămână a fost suspendat din calitatea de membru PSD printr-un ordin semnat de liderul PSD, Victor Ponta.

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu în mai multe dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în altul este judecat pentru că a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, Nicuşor Constantinescu este judecat pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal, în acest dosar fiind pus sub control judiciar şi având interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al CJ Constanţa.

Totodată, Constantinescu este judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a prejudiciat judeţul cu opt milioane de euro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.