RATC începe campania „Prioritate pentru autobuze”

prioritate pentru autobuzeRegia Autonomă de Transport în Comun Constanța anunță demararea acțiuniii „Prioritate pentru autobuze, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere dar și al descongestionării traficului.

Astfel, în colțul din stânga jos al capotei din spate a autobuzelor R.A.T.C. au fost lipite însemne ce le amintesc șoferilor să acorde prioritate autobuzului, atat la ieșirea din stațiile uzuale cât și la ieșirea din stațiile prevăzute cu alveole.

Respectarea acestei sugestii va atrage după sine descongestionarea traficului rutier, mai ales la orele de vârf, când cei mai mulți constănțeni depind de mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la școală sau serviciu.

Totodată, posesorii de autoturisme sunt rugați să evite să parcheze în imediata apropiere a stațiilor de autobuz și mai ales să evite staționarea în zonele marcate pentru oprirea mijloacelor de transport în comun.

Reamintim că acordarea priorității pentru mijloacele de transport în comun este prevăzută în art. 131, alin. (1) din Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006: ,,La apropierea de o stație pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenția de a ieși, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordura este obligat să reducă viteza și, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic.

2 comments

  • Poate invata si soferii de autobuz sa confuca pe o singura banda nu pe doua, iar cand opresc sa ia calatori sa parcheze pe spatiul destinat autovuzelor nu pe 2 benzi

  • Asta sa fie valabila pt soferii de autobuz care chiar opresc in statii si alveole.nu pe prima banda sau chiar si pe a 2-a cu o roata iar cand pleaca de pe loc nici macar nu se uita! Si mai au si pretentii ca noi sa le acordam prioritate!!! Rusine RATC!!! Invata-ti-va soferii sa conduca regulamentar si sa nu uite ca transporta oamenii nu cartofi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *