Regata Marilor Veliere, vizitată de 100.000 de persoane

dsc_5895
Regata Marilor Veliere 2016 a debutat ieri, la ora 17.00, când s-a dat startul în prima cursă, spre portul rusesc Novorossissk. Evenimentul a fost precedat de parada velierelor, care a putut fi urmărită de pe țărm.

În cele patru zile cât au acostat în Portul Constanța, navele au fost vizitate de zeci de mii de constănțeni și turiști.

”Estimăm că în cele patru zile ale evenimentului au participat la evenimente circa 100.000 de persoane”, au precizat organizatorii. Cifra este similară cu cea de la ediția 2014 și este dovada faptului că interesul pentru veliere, în special, pentru mare și nave, în general, este foarte mare. O bună parte din cei care venit în Portul Constanța au dorit să vadă și concertele pe care organizatorii le-au oferit gratuit.

”Le mulțumesc pe această cale tuturor constănțenilor care au venit să vadă velierele. Așa cum spuneam, fără veliere orașul nostru, cu o istorie de 2.500 de ani, nu ar fi existat. Le mulțumesc și partenerilor care au fost alături de noi, Primăria Constanța, Administrația Porturilor Maritime, Poliția de Frontieră, Autoritatea Navală Română, dar și companiilor de pilotaj și remorcaj, agenților navelor, voluntarilor de la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”, tuturor sponsorilor, fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil. Nu a fost deloc ușor, dar știu că, în urma regatei, mai mulți oameni iubesc marea, și acest lucru face ca toate eforturile noaste să fie răsplătite”, a spus Alin Vintilă, organizatorul evenimentului.

Regata se va încheia la începutul lunii octombrie, când navele vor ajunge și vor acosta, timp de patru zile, în Varna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *