Sabina Fati a făcut ocolul Mării Negre în 90 de zile și ajunge și în Constanța, pentru a-și lansa volumul

Sabina Fati, redactorul-șef adjunct al „României libere“, își lansează în Constanța vomul „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time“. Evenimentul va avea loc pe 24 martie, la ora 12.00, la Sala Senatului Universității Ovidius. Pe lângă autoare vor participa Angelo Mitchievici, Carmen Atanasiu și Daniel Citirigă.

Despre care a scris redactorul șef al ”României libere”, Răzvan Chiruță.

”Această mare capricioasă, aflată între lumi, parcă mereu nervoasă și greu de stăpânit, este un loc al nesfârșitelor dispute, al nemulțumirilor ascunse și al strategiilor războinice. Rușii visează să o cucerească încă din 1695, anul în care Petru cel Mare a anunțat că vrea să ia Cetatea Azovului din mâinile turcilor, scrie jurnalista Sabina Fati în deschiderea cărții sale „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Cartea este un impresionant reportaj al lumilor care înconjoară Marea Neagră, Sabina Fati combinând talentul său de jurnalist cu abilitățile de fin analist al oamenilor și al politicilor lor. Așa aflăm că, deși trăim cu toții lângă aceeași mare, în realitate diferențele dintre comunitățile care împart litoralul acestei întinderi tumultuoase de apă sunt uriașe”, scrie el.

„Este o carte elegantă, cu un anume tip de feminitate, o carte care arată cum călătoreşte o doamnă autentică a timpului nostru. Există două clişee la o lansare – că nu mai poţi lăsa din mână o carte sau că nu te mai lasă ea pe tine. Dar cartea Sabinei Fati, care în mod real nu te lasă să o lași din mână, se poate spune că e o carte care te face să te întorci ca la Vocea României. Să fii întors de o voce e ceva special, dar să fii întors de o carte este spectaculos. Sabina Fati ne întoarce în alt fel. Noi, în România, suntem atât de atenți la Occident, că stăm cu spatele la regiunea pe care o descrie Sabina. Așa, ne întoarcem și descoperim la Marea Neagră o lume care nu are aparent nici o legătură cu lumea noastră“, a explicat Sever Voinescu la lansarea volumului „Ocolul Mării Negre în 90 de ­zile“.

Citiți mai mult în România liberă.

Eu vă spun numai că am citit recenzii atât de frumoase despre carte, că subiectul mi se pare atât de actual și că Sabina Fati scrie atât de bine încât de-abia aștept să o cumpăr și să o citesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.