Scormonitorii, în atenția Poliției locale. Câte amenzi au aplicat

Poliția locală Constanța le-a pus gând rău scormonitorilor.

Aceasta a demarat acțiunea „Actioneaza responsabil! Atitudinea ta conteaza!” și solicită cetatenilor care intalnesc diverse persoane care colecteaza peturi ori deseuri reciclabile sa sune la Dispeceratul Politiei Locale Constanta 0241484205.

„Echipajele noastre vor interveni in regim de urgenta. Pentru utilizatorii aplicatiei whatsapp numarul de contact este 0799606142 cu rugamintea de a transmite fotografii cu ceea ce constata, locul si directia de deplasare a acestora .Numai impreuna putem asigura un mediu sanatos in Municipiul Constanta!”, au spus reprezentanții Poliției locale.

Aceștia au acționat și astăzi, impreuna cu reprezentanti ai societatii de salubrizare SC Polaris M Holding, pentru a ecologiza zina din zona faleza Sud si pentru a depista persoanele care colecteaza materiale reciclabile.

Actiunea vizeaza indepartarea de pe domeniul public a gunoaielor menajere in special peturi si alte materiale reciclabile colectate de persoanele fara adapost sau care rascolesc prin gunoi. Actiuni similare se vor derula zilnic, astfel incat administratia publica locala sa-si indeplineasca misiunea de a asigura curatenia orasului.

Poliția locală spune că, în 2017, s-au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de 36.300 de lei pentru scormonitori.

Spre comparație, în perioada 1 – 14 februarie 2018 s-au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.