Senatorul Tit-Liviu Brăiloiu ceartă presa pentru că nu laudă realizările PSD

tit-liviu brailoiu

Astăzi, în Parlamentul României, senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu atrage atenția asupra modului în care mass-media în general, dar mai ales posturile de televiziune, înțelege să informeze cetățenii cu privire la realizările Guvernului PSD – ALDE.

În declarația politică “No news is good news” se precizează că, deși în România libertatea conținutului grilei de programe și conținutul editorial sunt garantate prin Constituție și reprezintă o cucerire democratică de primă importanță, sunt în aceeași măsură importante și respectarea prevederilor despre dreptul la informație, corectitudinea informației, responsabilitatea deosebită care decurge din rolul de formatori de opinie, precum și aspectele de ordin cultural, moral, național sau care țin de demnitate.

Având în vedere că dumneavoastră, indiferent de grupul parlamentar din care faceți parte, cunoașteți foarte bine activitatea mas-media, dar și pentru că nu doresc să fiu acuzat de partizanat față de unele trusturi de presă ori de televiziune, nu voi nominaliza nici unul, ci doar voi exemplifica domeniile și informațiile cărora multe dintre acestea le minimalizează importanța sau pe care le ignoră.

Cu câteva zile în urmă, Eurostat a anunțat creșterea economică a României ca fiind cea mai mare din UE, cu 8,8%, în timp ce PIB – ul a crescut, în termeni reali, cu 2,6% față de trimestrul precedent. Evident, după transmiterea laconică a cifrelor, la unele televiziuni și pe prima pagină a unor ziare a urmat „analiza” conform căreia această creștere ar fi mai degrabă un fel de balon de săpun…”, susține senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

Parlamentarul constănțean vorbește, de asemenea, despre producția agricolă istorică a României din acest an, informație care pentru unele trusturi de presă sau de televiziune nu constituie o știre de interes public, sau despre Festivalul Internațional George Enescu, ajuns la a XXIII-a ediție, care a fost promovat aproape exclusiv de Televiziunea Română, cele mai multe dintre celelalte televiziuni alegând subiecte cel mult mediocre, respectiv câștigul, în dauna culturii elevate.

Potrivit lui Brăiloiu, acum, la aproape un an de la alegerile parlamentare, la care Partidul Social Democrat a obținut cel mai mare succes electoral din istoria sa, rezultatele activității Guvernului PSD – ALDE sunt, în cele mai multe cazuri, răstălmăcite sau ironizate în presa românească.

Reamintim că, în urmă cu câteva luni, senatorul a fost surprins arătându-le degetul mijlocul jurnaliștilor, iar zilele trecute i-a făcut pe aceștia „ciobani”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.