Șofer de Honda ucis de airbag-urile mașinii

Interior de Honda (fotografie cu caracter demonstrativ)

Un sofer a murit, in Malaysia din cauza unui airbag Takata, care a explodat atunci cand autoturismul Honda in care era instalat a fost implicat intr-un accident, astfel numarul victimelor recente ale airbag-urilor Takata in regiunea de sud-est a Asiei ajungand la sase, potrivit Associated Press.

Soferul a decedat atunci cand autoturismul Honda produs in 2004 a fost implicat intr-un accident in regiunea Selangor, a transmis subsidiara Honda Malaysia. Acestia au declarat ca autoturismul respectiv era inregistrat printre cele care au fost chemate la fabrica in 2015 pentru inlocuirea arbag-urilor, insa mai multe scrisori trimise catre poprietar nu au ajuns la posesorul masinii deoarece proprietarul original o vanduse intre timp, iar datele pe care le avea compania nu au fost actualizate.

“Datele noastre arata ca autoturismul nu a fost adus la fabrica pentru inlocuirea airbag-urilor”, transmite compania.

Anul trecut, gigantul Takata a pledat vinovat pentru frauda in Statele Unite ale Americii si a fost de acord sa plateasca amenzi de peste un miliard de dolari pentru ca au ascuns faptul ca airbag-urile erau defecte, ceea ce a dus la moartea a 22 de persoane si la 180 de raniti la nivel global.

Au fost chemate la fabrica milioane de vehicule, in toata lumea, din cauza airbag-urilor defecte, care puteau exploda sau puteau imprastia fragmente de metal atunci cand se deschideau, amenintand astfel viata pasagerilor.

In data de 25 ianuarie, Honda Malaysia inlocuise peste 221.000 de airbag-uri – 84% din totalul masinilor chemate inapoi la fabrica.

Sursa: zf.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *