Sorin Lucian Ionescu, directorul Neptun TV, își dă demisia și părăsește definitiv mass media

sorin lucian ionescu

Sorin Lucian Ionescu (foto: Constanța 100%, decembrie 2016)

Neptun TV înseamnă mult pentru peisajul mass media local. Ne place sau nu, o urmărim sau nu, este singura televiziune din Constanța cu transmisie națională. Deși nu am fost de acord întotdeauna cu politica lor editorială, nu am putut să nu remarc profesionalismul angajaților de aici. Și, cum nimeni nu deține adevărul absolut, orice sursă de informare este un plus pentru democrație.

Din păcate, Neptun TV trece printr-o perioadă grea. Astăzi, directorul general al televiziunii, Sorin Lucian Ionescu, și-a anunțat demisia din funcție. Mai mult, a decis să părăsească definitiv mass-media. Spune că „nu mai făcea demult televiziune”, cum, de altfel, nu prea se mai face nicăieri în țară. Acum câteva zile, administratorul judiciar al televiziunii a scos-o la vânzare.

Din păcate, mass-media, în integralitatea ei, trece prin momente grele, din mai multe motive.

Mai jos puteți citi mesaju de despărțire al lui Sorin Lucian Ionescu.

„După 28 de ani de presă, cu două mici dar notabile întreruperi, am decis ca astăzi să ies definitiv din lumea mass media.
Au fost ani frumoşi, cu bucurii dar şi insatisfacţii, cei mai mulţi petrecuţi la Telegraf -TV Neptun. Hulită de toţi, NTV a fost o şcoală de jurnalism care a dat reporteri şi realizatori TUTUROR televiziunilor importante din România. Dacă daţi pe un post central, în cinci minute veţi vedea cel puţin un om care a lucrat la NTV. Sunt mîndru că am făcut parte din echipă.
Dacă încă mai cred că în presa scrisă am intrat din vocaţie – am ştiut din clasa I-a că asta voi face – în televiziune am intrat din noroc şi întîmplare. Le-o datorez iniţial lui Nicusor şi Codruta-Mihaela (n.r. Nicușor Constantinescu și soția)Apoi şi lui Sorin (n.r. Sorin Strutinsky). Am condus redacţia de ştiri, apoi am făcut sute de emisiuni, cele mai dragi – cele culturale. Am intervievat mari monştri sacri, de la Dinică, Albulescu, Sergiu Nicolaescu, pînă la Johnny Răducanu. Am inventat un concurs de cultură generală care a durat cinci ani şi căruia i s-a dus buhul. Am condus NTV cîţiva ani de zile, în vremurile cele mai grele. Astăzi, nu mai făceam demult televiziune. Nici nu ştiu cine mai face, în ţara asta.
Nu ştiu ce va urma, dar sigur nu mass media. E destul. Să mai facă şi alţii, mai tineri.”

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *